«Trodde vi hadde bedre tid»

anders sitat 2

Anders Bærheim i Bergen er en av mange leger som er engasjert i Besteforeldrenes klimaaksjon. I dag skriver han i VG, rystet over dødelige temperaturer i Nord-Amerika, og av de voldsomme skogbrannene som raserer store landområder. – Oljenasjonen Norge kan ikke vente, men må ta ansvar og handle nå, mener han. «Du må ikke sove!»

Anders Bærheim,
styremedlem BKA Bergen

Landsbyen Lytton i British Columbia, Canada, hadde tre dager med temperaturer nær 50 grader. Flere hundre mennesker i provinsen døde i hetebølgen. På tampen av hetebølgen var det ville skogbranner og landsbyen brant ned.

Dette viser at klimaendringene alt er kommet langt selv på lavere temperaturmål, og vi har ingen tid å miste om vi vil begrense skadene. Vi trodde vi hadde bedre tid, men det var feil.

Mange norske innbyggere er innforstått med dette, og gjør allerede sitt for å begrense sine personlige utslipp.

Nå må dere, våre politikere, ta styring! Gå til valg med en klar klimaplan, en handlingsplan med tydelig bench marking for hvert steg.

Dere ber oss stole på dere. Vis at dere er tilliten vår verdig!

Arnulf Øverlands dikt «Du må ikke sove» er gyldig som moralsk imperativ også i dag. Vi norske innbyggere og den norske stat må planmessig og forpliktende stoppe å ødelegge andre menneskers livsvilkår.

Det gjelder globalt, og det gjelder for våre egne barnebarn. Gjør valget til et klimavalg! Vis oss konkret hva dere vil!

Det er billigere å gjøre noe nå enn å prøve å reparere skader om fem år.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 12.07.2021

    Igjen takk for inspirasjon – som resulterte i at jeg fikk inn et lite klimadrypp på RB-baksida om Du må ikke sove – og om Sp Vedum’s 30 prioriterte punkt uten klima og miljø – og fikk hinta om videre lesing på BKA hjemmesida.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*