Ba generalforsamlinga lytte

stv 9
Foto: Eiliv Gard

BKA Sør-Rogaland holdt en markering utenfor Equinor i dag, for å vise sin støtte til grønne aksjonærer under generalforsamlinga. – Med banner og plakater, og egen sang for anledningen, fikk vi vist hva vi mener, forteller lokallagsleder Silvia Kriz: Equinor må holde seg unna både iskanten i nord og fracking i Argentina og gjøre en reell grønn omstilling.

Pressemelding fra BKA Sør-Rogaland:

Bli grønn fort, Equinor!

Equinor ønsker utfordringer velkomne! Da håper vi at generalforsamlingen vil lytte til besteforeldre og andre aksjonærer som legger fram utfordringer som aksjonærforslag på Equinors generalforsamling. Equinor må legge en reell plan for avvikling av olje- og gassvirksomhet og bli en ledende produsent av fornybar energi.

Besteforeldrenes klimaaksjon Sør-Rogaland vil vise sin støtte til disse aksjonærene ved en demonstrasjon utenfor Equinors hovedkontor på Forus tirsdag 11. mai kl 15.

Det skjer nå en rivende utvikling av nye, fornybare energikilder. Equinor har økonomiske muskler til å bli ledende i den utviklingen, samtidig som selskapet faser ut fossil energiproduksjon. Det vil bidra til å skape mange nye industriarbeidsplasser som Norge trenger, både i Equinor og innen leverandørindustrien. Equinor bør bidra til utslippskutt ved å trappe ned olje- og leteaktiviteten, og ikke bruke verdifull fornybar energi for å få ned oljerelaterte utslipp. De største utslippene skjer når norsk olje og gass forbrennes i utlandet. Når også andre land skal redusere sine utslipp, er vi ikke garantert å få økonomisk lønnsom avsetning for vår olje og gass i tiårene framover.

Nå må oljealderen avsluttes med stil. Ved å utvikle seg til en grønn kjempe kan Equinor ruste seg for framtiden. Ved en kraftfull, framtidsrettet omstilling, kan Equinor bygge videre på sin unike kompetanse, sikre framtidige arbeidsplasser, inntekter OG et levelig miljø for kommende generasjoner.

Barnas klima, vår sak!

Foto: Heidi Leite

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Steinar Winther Christeb | 12.05.2021

  Veldig bra markering!
  Og BKA har fått nok en låtskriver.
  Bedre kan det knapt bli.

 2. Linda Rundquist Parr | 12.05.2021

  Bravo til lokallaget i Stavanger som utfordrer Equinor. Måtte selskapet ta utfordringen og bli den grønne og vennlige kjempen og som er avbildet på plakaten. Jeg heier på GVK utenfor Equinor og GVK som måtte komme innenfor.

 3. Bjørghild des Bouvrie | 12.05.2021

  Kjempeflott demonstrasjon!
  Heia! Heia! Heia!
  Bravo BKA Sør-Rogaland!

 4. Helga walle | 16.05.2021

  Så bra dere får demonstrasjonen til! Inspirerende! Hilsen helga, Kristiansand 🇳🇴🇳🇴🇳🇴

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*