Krever at partiene handler

bka arendal agderposten
Agderposten 4. november. Fra venstre: Ellen Schei Tveitdal, Unni Lyngstad, Siri Furuholt Skjævesland, Lisbeth Sætra, Turid Sørsdal og Åshild Gjelseth Krabbesund. Foto: Tore Ellingsen / Agderposten

«Vi krever at politikerne lytter til barn og unge og forsvarer deres fremtid.» Besteforeldreaktivistene i Arendal har vært på offensiven i Agderposten denne uka. «Vi har forventning til at stortingsvalget blir et klimavalg», skriver de. «Alle politiske partier må klart si hvordan de vil redusere utslipp av klimagasser i neste stortingsperiode, også i vårt fylke, for å nå målene i Parisavtalen.»

Tiltak nå
Besteforeldrenes klimaaksjon (BKA) har slått seg sammen på Agder og har medlemmer fra hele fylket. Med røde hatter var de godt synlige i Arendals bybilde denne uka, forteller Agderposten, som har møtt aksjonistene på gata og snakket med dem.

Ellen Schei Tveitdal sier til avisen at ungdomspartiene i stor grad har en mer oppdatert og ansvarlig klima- og miljøpolitikk enn moderpartiene. – Ungdomspartiene forstår at klimakrisen er den største utfordringen i vår tid og krever at vi må sette i verk tiltak nå, sier hun.

«De engasjerte besteforeldrene forteller at halvparten av alle olje- og gassreserver ikke må utvinnes. – Skal vi ikke sette en grense for utvinning av olje og gass, og heller åpne opp for våre barn, barnebarn og livet på jorden?» Se reportasje i Agderposten 3. november: Besteforeldrene markerte seg før klimasøksmål

Politiske krav
I et eget innlegg i Agderposten annonserer Besteforeldrene sine viktigste krav foran stortingsvalget 2021:

  • Kutte 55 prosent av norske klimagassutslipp innen 2030
  • Ingen nye letelisenser etter olje og gass
  • Bruk av midler fra oljefondet til utvikling av bærekraftig næringsvirksomhet og grønne arbeidsplasser
  • Stans tapet av naturmangfold; stopp utbygging av motorveier og store flyplasser
  • Sats på kollektivtrafikk, jernbane, elektriske ferjer og el-busser.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Nina Weidemann | 06.11.2020

    Kjempefine markeringer både på gata og i pressen fra BKA Agder! Denne aksjonen skaper blest om klimasøksmålet, samtidig som den minner politikere og folk flest på at vi må begynne å se fram mot stortingsvalget 2021.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*