Dag 3: Hva visste Stortinget?

sreinar ketil hr
Utenfor Høyesteretts Hus: BKA-leder Steinar Winther Christensen og Ketil Lund, tidligere høyesterettsdommer som representerer BKA i retten.

Forelå det alvorlige saksbehandingsfeil da Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeleting? Det var dagens tema i Høyesterett, forteller Steinar Winther Christensen. Saksøkernes advokater viste blant annet til det vi nå vet om at Olje- og Energidepartementet holdt tilbake beregninger som viser at lønnsomheten kan være tvilsom og kanskje negativ for staten. En skandale, kaller Steinar det.

Video redigert av Knut Bryn

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Bjørghild des Bouvrie | 07.11.2020

    Ja, dette hemmelighold av sentral informasjon om økonomien i den påtenkte oljeutvinningen i Barentshavet er jo hårreisende! Å forsøke å glatte over hendelsen som en enkel ‘feil’ eller en forglemmelse er like stygt. Ordlyden i flere e-poster som ble vekslet mellom OD og OED viser klokkeklart at dette var velbevisst juks. FY! FY!

    Takk Steinar for den klare måten du sammenfatter behandlingen av også vår sak i Høyesterett!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*