Rapport fra Vesterålen

Screenshot 2020-01-13 at 13.18.30
– Fra stiftelesmøtet i Vesterålen. Foto: Håvard Skogly Mækelæ / Bladet Vesterålen 11. januar 2020.

Besteforeldrenes vervekampanje går bra. Fra Vesterålen rapporterer lokallagsleder Wenche Cumming at det går veldig bra. – Jeg har tro på det vi driver med. Da vi starta lokallaget her, like over nyttår, var vi 23 medlemmer. Nå er vi over 70 alt, og flere skal det bli! Det gjelder å være frempå. Som da jeg var og holdt foredrag i en lokal pensjonistforening. Det blei åtte nye medlemmer der og da.

«Kan jeg få lov å verve deg?»
På jakt etter flest mulig hoder har noen av oss gått etter støttemedlemmer i egen bekjentskapskrets. Å være støttemedlem oppfattes som mindre forpliktende enn fullt medlemskap, og 150 kr er lettere til å si ja til enn 300. Til venner og bekjente kan man jo også være nokså åpen og direkte. Her er et eksempel på en sms som blei sendt:

Hei, Marie! Som du veit så jeg aktiv i Besteforeldrenes klimaaksjon. Nå kan du bli støttemedlem hvis du er over 16 år – og det kravet oppfyller du jo. Kan jeg få lov til å verve deg? Det vil koste deg kr. 150, og da er du medlem ut 2021. Vi trenger å vise at vi er mange som bryr oss om ungenes framtid. Hilsen Peter

Resultat? I løpet av ei lita uke svarte 27 personer JA! Noen ytterst få har ikke svart, og bare to har takka nei. Dette var jo et særdeles oppløftende resultat, og nå er flere medlemmer i gang med å verve i sin bekjentskapskrets.

Direkte spørsmål «krever» svar, og det er lettere å si ja enn nei. Det er enkel psykologi. Dessuten ordner vi selv med innmelding via BKAs nettside. Det er det mange som setter pris på, og da veit vi at det blir gjort – og lokallaget har kontroll over medlemsmassen.

Jeg ville nok ikke gå så rett på sak til folk jeg ikke kjenner, eller som ikke har kjennskap til organisasjonen. Da må det mer forarbeid til, og et mindre direkte språk. Men vi må fortsatt spørre folk – de kommer ikke så ofte av seg selv, hvis de ikke blir invitert med i aksjonen vår.

Koronaen har lagt en demper på aktiviteten også i Vesterålen. Men på søndag 18.oktober møtte tre av oss som sitter i styret de fleste av våre medlemmer i Andøy på naturvakre Bleik. Vi har foreløpig ikke så mange medlemmer i denne kommunen, så vi vi var godt innafor koronaavstand.

Etter en innledende prat rundt kaffebordet, tok vi fatt i BKA-saker. Verving sto selvsagt sentralt og vi brukte en god del tid på dette. Vi snakka også litt generelt om hva som skjer i BKA, herunder om Klimarettssaka den 4. november og lysmarkering dagen før.

En av de viktigste utfordringene våre er å gjøre BKA kjent i Vesterålen. Verving bidrar til dette, men vi trenger også andre typer lokal aktivitet. Medlemmer i Andøy tar nå fatt på disse utfordringene med stor entusiasme. Hatter, vervebrosjyrer og anna stæsj ble satt pris på. Flott å kunne bli bedre kjent og kunne diskutere BKA utfordringer face-to-face. Styret har planer om lignende medlemstreff i andre Vesteråls-kommuner.

Med optimistisk hilsen fra
Wenche Cumming, Sortland

Ekteparet Wenche og John Cumming var initiativtakere til lokallaget i Vesterålen.

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Elisabeth Tveter Briseid | 21.10.2020

  Supert.
  Heia Bleik, Andøya og Vesterålen! <3 <3 <3

 2. Inger-Beth Sandham, BKA Hamar og omegn | 21.10.2020

  Dette var oppløftende. Jeg har tro på direkte tale, og på full oppfølging på innmeldingsskjemaet. Lykke til videre 👍

 3. Seinar Winther Christensen | 23.10.2020

  Å selv ha mine aner fra Vesterålen er bare knallbra å kjenne på når jeg ser denne formidable innsatsen. Og Hamar følger etter! Stafettpinnen for verving skal gå landet rundt!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*