Vil endre verden

steinar utklipp minken 2
– Prosjekt 5000 er et være eller ikke være for Besteforeldrenes klimaaksjon, sier Steinar Winther Christensen.

– Jeg føler meg som gubben i visa til Vidar Sandbeck, som satt i kveldinga og koste seg med skjellinga. Jeg sitter og teller medlemmer – like ivrig opptatt av hver eneste som drypper inn. 18 bare i dag – hvor mange blir det i morra, tro? «Prosjekt 5000» er Steinar Winther Christensens baby. Som leder har han erfart at 100 % frivillighet blir for tungt. – Vi drukner i krav, og forventinger til oss selv, slik det er nå!

Over kneika
«Et være eller ikke være for Besteforeldreaksjonen», har han kalt det. – Jeg vet det høres dramatisk ut når jeg sier det slik. Men poenget er: Det kan ikke fortsette som nå. Organisasjonen er blitt for stor og krevende – og samtidig for liten til å få den statlige driftsstøtte vi så sårt trenger. Det er jo paradoksalt at de under 5000 medlemmer må klare seg selv, mens de store som håver inn midler i form av kontingent, også får statsstøtte. «For den som som haver, han skal gives …»

– Men slik er altså reglene. Så alle som har et hjerte for oss og det vi står for, og ser at Besteforeldrene trengs i klimakampen, – de må forstå at det ikke er nok å «like» oss, – de må bli med og hjelpe oss over kneika. Og de må gjøre det NÅ!

Om vi blir mange nok
Steinar Winther Christensen var advokat i sitt tidligere liv, og ble valgt til styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon på årsmøtet 2018. På det digitale årsmøtet 2020 lot han seg gjenvelge, men bare for ett år til. – Det er en veldig meningsfull oppgave, som jeg har hatt mye glede av. Mine reservasjoner gjelder utelukkende arbeidsmengden. Hvis du hadde sett haugen med eposter som kan ramle inn i løpet av en dag …!

– Og jeg er ikke den eneste. Organisasjonssekretæren er overarbeidet. Økonomien må holdes styr på. Redaktøren av nettsida driver på døgnet rundt. Arbeidet i landsstyret lider under mangelen på et stabilt sekretariat. Å få gjort noe med alt dette betyr ikke bare mindre sårbarhet og større effektivitet, sier Steinar Winther Christensen.

– Framfor alt betyr det at vi som engasjerte eldre i større grad kan bruke kreftene våre på det vi virkelig brenner for.
– Tiden er knapp. Vi må arbeide hardt for å øke bevisstheten om generasjonssviket. Vi må ikke gi politikerne fred! Vi må være enda mer ute i gatene til støtte for barn og unge, med aksjonsformer som appellerer til hjerte og hjerne, og bekjemper vår største fiende: passiviteten og mismotet.
Vi vil endre verden. Det høres svært ut. Men folkebevegelser har forandret verden før. Det nytter – om vi blir mange nok!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth Tveter Briseid | 21.10.2020

    Ja, dette skal vi få til! I Drammen og omegn har vi økt fra 207 til 225 den siste snaue måneden. Vi må bare holde «vervekoken» til målet om 5000 på landsbasis er nådd.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*