Besteforeldrene i støtet

steinar utklipp minken 2
En lykkelig styreleder Steinar Winther Christensen registrerer at vervekampanjen er i ferd med å bli en suksess.

120 nye medlemmer denne uka, – det er jo helt strålende! – Lederen i Besteforeldrenes klimaaksjon, Steinar Winther Christensen, er optimist. Og spent, innrømmer han, med tanke på at «Prosjekt 5000» må holde trøkket oppe hele veien fram til nyttår. Det blir en utfordring. Men han regner med drahjelp fra klimarettssaken i Høyesterett, som garantert vil gi oss stor oppmerksomhet.

– Vi så det i forrige runde, da saken gikk for Borgarting lagmannsrett. Mange ønsket da å bli medlemmer, – og enda flere ga uttrykk for at de støttet oss. Nå regner jeg med at man har forstått at vi trenger mer enn verbal støtte. Det koster bare 150 kroner å bli støttemedlem, men det kan bety et være eller ikke være for oss som strever med å holde hodet over vannet – i en organisasjon som er blitt for stor og mangfoldig til å drives på rent frivillig basis, men ennå ikke stor nok til å kvalifisere til statlig driftsstøtte.

De fem-seks første ukene av «Prosjekt 5000» har gitt over 500 nye medlemmer. Klarer vi å nå de siste 700 på de åtte ukene som er igjen til nyttår?

Fra rettens gang

Steinar Winther Christensen, som selv er pensjonert høyesterettsadvokat, lover at det også denne gangen skal bli daglige reportasjer fra rettens gang, fra åpningsdagen onsdag 4. til  torsdag 12. november, da saken avsluttes. – For det første vil Klimasøksmål Arktis følge rettshøringen på sin facebook-side, med direktesending fra Høyesterett, samt daglige oppsummeringer litt utover ettermiddagen.

– For det andre vil jeg være til stede under hele rettssaken, og hver kveld gi dere som medlemmer min vurdering av det som har skjedd, både som besteforeldreaktivist og jurist. Det gjelder at dere følger med på vår nettside, så skal vi prøve å gjøre det like bra denne gangen som fra lagmannsretten 2019.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Inger-Beth Sandham | 01.11.2020

  Klimarettssaken blir spennende å følge!!!

 2. Steinar Høiback | 01.11.2020

  Lykke til med medlemssankingen, en strålende start og jeg håper at rettsaken gir prosjektet et solid push slik at målet nås.
  Strålende innsats.

 3. Finn Bjørnar Lund | 01.11.2020

  Dette blir ikke lett likevel!
  Vi når ikke målet om å passere 5000 uten at vi som er medlemmer kontakter andre, unge eller gamle og sørger for at de blir støttemedlemmer eller medlemmer. Vi må faktisk ha et litt høgere daglig gjennomsnitt enn siden 20.september. Grunnen er at det alltid er noen som også faller fra i besteforeldregenerasjonen.
  Stå på!

 4. Kari Kobberød Brustad | 01.11.2020

  En fabelaktig innsats fra dere, dere har også friskt markert dere på arr «Broen til framtiden» i Oslo
  kongress-senter hvor dere har bidratt med sang og vandret rundt med synlige røde hatter. Dere vies all respekt og lykke til med det nært forestående i høyesterett !!
  Fra medl. IKFF Innlandet

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*