Nye medlemmer strømmer til

finn b medlemsvekst
Tidligere nesteleder i BKA, Finn Bjørnar Lund, er storfornøyd med den raske medlemsveksten.

Vervekampanjen «Prosjekt 5000» har fått en god start. Mandag passerte vi 4000 medlemmer, med mer enn 200 nye på to uker. En optimistisk Finn Bjørnar Lund har fått fornyet tro på at vi skal klare den magiske 5000-grensa før nyttår. Det er tydelig at mange har skjønt: «Det er flott at du heier på oss. Men det er ikke nok. Vi trenger deg også som medlem. Våre barnebarn trenger deg som medlem!»

Det nytter!

Finn Bjørnar Lund er veteran i Besteforeldrenes klimaaksjon, og har vært med i landsstyret siden 2012. Han har engasjert seg sterkt for å få på plass en ordning med støttemedlemskap i tillegg til vanlig medlemskap. Det ble vedtatt på årsmøtet nå i september. – Det er slike grep flere organisasjoner tar for å sikre seg flere medlemmer. Støttemedlemskap kjennes litt mindre forpliktende, koster bare 150 kroner – og gir den gode følelsen av å være med i kampen for klimarettferdighet. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

– Prosjekt 5000, – hva er det, og hvorfor dette tallet?
– De fleste miljø- og klimaorganisasjoner i Norge er større enn Besteforeldrenes klimaaksjon, og kan lønne ansatte. Hovedfinansieringen er en statlig ordning som gir betydelige grunnbeløp til driftsstøtte. BKA oppfyller alle kriteriene – bortsett fra at det kreves minst 5000 medlemmer. Prosjekt 5000 har som mål å nå dette medlemstallet før 31.12. 2020, som kan sikre en betydelig statlig driftsstøtte fra og med 1.1. 2022. Jo større antall vanlige medlemmer og støttemedlemmer, og jo flere lokallag, desto større vil støtten bli. Nytegnet medlemskap nå i høst gjelder også for 2021.

– Vi har nå i alt 14 lokallag rundt om i landet. Det er flott, men den gledelige økninga har samtidig bidratt til større belastning på tillitsvalgte. Det er i dag betydelige oppgaver og forventninger om medlemspleie, oppfølging av lokallag, kampanjer, samarbeid med andre organisasjoner, materiellutvikling, osv. Jeg vet ærlig talt ikke hvor lenge det er mulig å drifte og videreutvikle en så stor organisasjon som BKA helt uten egne tilsatte.

Men som sagt – jeg opplever at folk nå forstår hva som står på spill. Stadig flere slutter opp om oss. Også de som heier på oss uten selv å være besteforeldre, blir med – gjerne som støttemedlem. Vi kjemper for klimarettferdighet og solidaritet med  barn og unge i kravet for en levelig framtid! Det nytter om vi blir mange nok!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 26.10.2020

    Bra! Takk for innlegget, har brukt det – og håper det virker også her på Nord-Vestlandet! Vh

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*