Vi står i det nå

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    mandag 14. sep 2020
  • AV:
    Ivan George Chetwynd, tekst og bilder
klimahuset 1

Det er overskriften til den faste utstillingen i Klimahuset i Botanisk hage i Oslo, som medlemmer av Besteforeldrenes klimaaksjon besøkte 11. sept. Stedet retter seg spesielt mot ungdom, og vil tilby formidling for elever fra ungdomsskole og videregående. Et utall presentasjonsformer skriker etter å bli undersøkt og rørt ved – og passer utmerket også for nysgjerrige besteforeldre, viste det seg.

Huset er en gave fra Jens Ulltveit-Moe, og er designet av arkitektene Lund Hagem og Atelier Oslo (som også står bak det nye Deichams bibliotek i Bjørvika).

Selve huset er bygget av klimavennlige og bærekraftige materialer – noe som forklares på små skilt rundt om i lokalet.

15 besteforeldre spredte seg etter korona-regler i det luftige møterom med vinduer rundt det hele. Leder Brita Slettemark og utstillingsansvarlige Torkjell Leira ledet oss i en omvisning i huset.

Det første som møter deg er en vegg med bilder av mennesker som svarer på spørsmålet «Hva er det beste du vet?» En svarte fjellet, en annen pommes frites, en tredje dataspill – men det var en som skapte gjenklang i besteforeldrehjertene.

Midt i huset er et rom med tre store skjermer, der korte filmer om vannets kretsløp spilles hver 8. minutt. Bak skjermene er tre utstillinger som viser klimaendringer, konsekvensene av klimaendringer og til slutt en mulighet for å finne ut hva nettopp du kan gjøre for å bidra til en løsning på klimautfordringene. Besøket ble en kort appettitvekker som sikkert vil gjøre at flere av deltakerne kommer tilbake for å bruke mer tid her – alene eller sammen med barnebarna.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*