– Jeg følger E & K

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 22. sep 2020
  • AV:
    Redaksjonen
bjartnes ek
Anders Bjartnes er redaktør for Energi og Klima. Foto: H Wiik

Nettmagasinet Energi og Klima, utgitt av Norsk Klimastiftelse, er en viktig politisk aktør. – Deres kunnskapsbaserte journalistikk er rett og slett særdeles verdifull, sier Bjørghild des Bouvrie, organisasjonssekretær i Besteforeldrenes klimaaksjon. Klimastiftelsen favner bredt og blir lyttet til langt ut over miljøbevegelsen – slik vi må hvis vi skal komme skikkelig i gang med det grønne skiftet.

Bjørghild på verandaen hjemme i Fusa sør for Bergen.

En kunnskapsbrønn
Bjørghild des Bouvrie anbefaler alle som ikke har hørt om nettmagasinet Energi og Klima, om å ta en titt på det. – For meg er det blitt nesten uunnværlig. Og det gode nyhetsbrevet deres, ikke å forglemme: en kunnskapsbrønn der det ukentlig øses opp viktig stoff om vitenskapelige, industrielle og politiske emner som har betydning for klimasaken. Artiklene sparer leseren for strevet selv å finne viktige rapporter og å lese dem. I tillegg kommer sakkyndige kommentarer fra Klimastiftelsens ansatte.

Lettlest og grundig
– For å nevne et eksempel, i hovedredaktør Anders Bjarnes sitt innlegg De nye jobbene må komme i den grønne delen av økonomien fra 25. august får leseren informasjon fra NHO rapporten om grønne elektriske verdikjeder, tall fra SSB om marginal vekst i oljeinvesteringene i 2020, en rapport fra Menon om prognoser for maritim vekst, en rapport fra Oslo Economics som sier at kraftbehovet vil øke med inntil 60 % og at industriell vekst krever mer, et oppslag fra McKinsey ledere i DN om 11 nye industrieventyr, alt med lenker til selve dokumentene. Alle disse godbitene på ikke mer enn to A4 ark!

– Artiklene er i tillegg velskrevet, i en lettlest, nøktern stil. Ved siden av de fast ansatte kommer også gjesteskribenter til orde. For, som Klimastiftelsen sier, er de en liten og effektiv nettverksorganisasjon som inviterer og inkluderer flest mulig relevante aktører i det de gjør, fremfor å gjøre alt arbeid in house. Attpåtil er magasinet gratis, men det blir satt pris på om leseren vil donere noen kroner for å støtte det gode arbeidet.

Energi og Klima er Norsk klimastiftelses nettavis – og deler stiftelsens formål og grunnsyn

Energi og Klimas samfunnsoppdrag er å gi beslutningstakere i politikk, næringsliv, akademia og organisasjoner kunnskap som setter dem bedre i stand til å gjennomføre det grønne skiftet.

Energi og Klima ble startet i 2011 og har i snart ti år bragt nyheter, bakgrunn, kommentarer og analyser om svært mange sider av klima- og energifeltet.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 22.09.2020

    Bra Bjørghild! – Også jeg prøver å hinte/uttrykke glede/begeistring ved alle naturlige høve, om at vi har et så seriøst og omfattende Energi og klima som vi får gratis ukentlig på mail. Vh

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*