Gikk for GRØNT!

eidsvolls pl 4 sep 3
Foto: Ivan Chetwynd

Etter en lang koronapause var Besteforeldrene i Oslo tilbake med sine fredagsmarkeringer foran Stortinget, denne gangen sammen med Naturstudentene. Parolen var GRØNN OMSTART og GÅ FOR GRØNT! – Det var tydelig glede hos de frammøte for igjen å kunne aksjonere ute blant folk, forteller lokallagsleder Linda Parr. Vi er jo en gruppe som ønsker å være SYNLIGE, slik vi virkelig var i dag!

– Folk gikk ivrig i gang med å lage plakater som alle tok til orde for grønne tiltak som kunne sikre en grønn framtid for kommende generasjoner. Plakattekstene: Grønn omstart, grønn turisme, grønn transport, grønn industri, grønn kunnskap, grønn politikk, grønne byer, grønt arealbruk, grønne bygg, grønn økonomi, mer grønt og mindre kjøtt, grønn teknologi, grønt forbruk, grønt landbruk. Mens vi holdt på, kom en journalist fra Klar Tale. Det ble flere bilder og intervju med meg.

– Etterpå stilte vi opp i pilformasjonen med plakatene innimellom, og dekket det meste av Eidsvolls plass. GÅ FOR GRØNT! ropte vi, og med Aurora fra Naturstudentene i spissen marjserte vi i takt og i pilformasjon foran Stortinget og bort til Egertorget. Det vakte positive oppmerksomhet. Aurora holdt appell om hvor kort vi er kommet mot en grønn framtid, om nye oljelinsenser og oljelekkasjer uten at de som studenter, har hatt ansvar for den utviklingen som truer kloden. Jeg understreket at støtte til de unges klimaengasjement, er noe av det viktigste vi gjør i BKA. Det er på mange måter blitt vår nye rolle – og én vi trives veldig godt i! Velkommen til neste fredagsmarkering 2. oktober!

Foto: Ivan Chetwynd

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*