Prosjekt 5000 – bli med!

BKA bilde Merete

– Vi er små, fastslo Steinar W. Christensen i sin tale til årsmøtet. – Vi er sårbare. Vi er få og vi er gamle. Alt vi gjør er 100 % basert på gratis og frivillig innsats. Ingen ansatte. Ingen statlige midler, og ingen rike onkler. Vi er i øyeblikket nesten 4000 medlemmer. Ambisjonen er 5000 før året er omme. Så nå tar vi nye grep, og lanserer en vervekampanje på blant annet sosiale medier. En 23-årig ekspert skal hjelpe oss!

Det vi brenner for
23-åringen som er engasjert som kampanjeleder, er Merete Bertheau. Hun bor i Trondheim, studerer industriell design, og har arbeidet for blant annet Framtiden i våre hender med det hun nå skal hjelpe den gråhåra gjengen av 60-, 70-, 80-åringer med: – å komme over grensa som utløser statlig støtte – og dermed muligheten for å kunne bygge et stabilt sekretariat.

– Det betyr ikke bare mindre sårbarhet, sier Winther Christensen. – Framfor alt betyr det at vi som engasjerte eldre i større grad kan bruke kreftene våre på det vi virkelig brenner for.
– Tiden er knapp. Vi må arbeide hardt for å øke bevisstheten om generasjonssviket. Vi må ikke gi politikerne fred! Vi må være enda mer ute i gatene til støtte for barn og unge! Vi må utvikle kreative aksjonsformer som appellerer til både hjerte og hjerne!

Bli facebook-aktivist!
Merete Bertheau selv gleder seg til jobben. – Jeg har sånn tro på det dere gjør, og på viktigheten av at besteforeldregenerasjonen viser solidaritet med de unge. Og utstråler optimisme og tro på at det nytter. Ikke minst dét! Jeg er sikker på at det er mange, mange som kunne tenke seg å bli nye medlemmer og støttemedlemmer i en slik uegennyttig og samtidig handlingsorientert gruppe.
– Om vi klarer mer enn ett tusen nye før nyttår, er et annet spørsmål. Men vi prøver så godt vi kan. Dersom du kjenner noen som kunne vært med i BKA, trenger vi deg nå! Jeg håper  også at dere har lyst å bli facebook- og instagram-aktivister, og tar kontakt med meg. Husk at jeg er glad for gode bilder og gjerne noen korte videoer. Det er bare å sende til mereteb97@gmail.com

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Anne Kari Rom | 01.10.2020

  Flott. Som medlem ønsker jeg dere/ oss lykke til videre.
  Hvis mulig: Prøv også å verve via annet enn e-medier, mange i vår generasjon er ikke fortrolige med bruken og kvier seg.
  Hva med annonser i menighetsbladene rundt om i landet?
  Med innmeldingsskjema som kan sendes i posten og bankgironr.
  Lokalradioinnlegg? Mange hører mye radio.

 2. Marianne Svendsen | 09.10.2020

  Flott tiltak. Vi kan ikke sitte i hver vår sofa og klage, ved å stå sammen og bruke rette kanaler kan vi kanskje oppnå noe! Takk til dere initiativtakere!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*