Miljøagentene stilte opp!

Molde sang torget 2
På torget i Molde med Miljøagenter og Besteforeldre.

På veien fra Alta i nord til målet i Bergen kom Normann Natland til Molde mandag. Det har vært flere tunge økter i vind og kulde, men i rosenes by opplevde han sol, varme, medvind og engasjement. Høydepunktet var møtet med Moldes miljøagenter, som stilte på torget med sang og humør. – Det har vært det viktigste for meg, å møte engasjerte folk og ikke minst engasjerte barn! sier Normann.

Vi må endre livsstil
Besteforeldreaksjonen har fokus på de endringer som må til for at barn og barnebarn skal få en klode med et godt klima å leve på for kommende generasjoner. – Vi kan ikke lenger overforbruke jordas ressurser. Gjennom å leve slik vi gjør, basert på fossilt brensel, vil klimaet på jorda stadig forverres, sier Normann Natland. – Vi er på vippepunktet. Hvis vi ikke endrer vår måte å leve på, kan det bli for sent.

– Merkelig nok ser det ut til at barn og unge forstår dette bedre enn voksengenerasjon og mange av våre politikere. Bare se på den milliard-gavepakken de nylig har gitt oljeindustrien. For at de skal kunne dra i gang ny oljeutvinning som egentlig er ulønnsom og som verden absolutt ikke trenger!

– Det fine med unger, er at de ikke er så fastlåste som mange voksne. De har lyst å være med å gjøre noe her og nå. Gjennom egen fysisk aktivitet som å sykle, gå eller jogge til/fra jobb kan noe gjøres. I stedet for å kjøre for å handle, kan vi ta med oss en sykkeltur til butikken – i stedet for storhandel en gang i uken, sykle sammen flere ganget i uken. Sykle og gå til og fra trening, besøk hos venner, kino, etc – oppleve gleden av å gjøre det sammen med andre.

Normann Natland og Besteforeldreaksjonen understreker også nødvendigheten av å redusere feriereiser med fly eller bil til fjerne reisemål. – Det barn primært ønsker er nærhet til dem de er glad i, og det gjøres like godt i nærområdet eller noen mil fra hjemmet i en hytte, telt under åpen himmel ved fjorden eller ved et vann på fjellet, sier den sykkelglade aksjonisten. – Du må være bevisst ditt klimaavtrykk. Barnebarna ønsker å arve en frisk klode – ikke bilen din!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*