Avtråkk fra Alta

Normann Alta
Foto: John Moldskred

Presis kl 10.00 i dag tråkket Normann Natland avgårde fra plassen foran Nordlyskatedralen i Alta. Sola skinte og han ble ønsket hell og lykke på den 2200 km lange sykkelturen til Bergen. Fire besteforeldre syklet også med ham et lite strekk. Før start var han gjest i programmet Opptur på P1. Utpå kvelden vil han være i Badderfjorden i Kvænangen, der han satser på å finne en grønn flekk til teltet sitt.

Normann Natlands prosjekt får oppmerksomhet. Her er Kronstadposten 8. mai.

Begeistring for Normann
Halfdan Wiik forsikrer at Besteforeldrenes nettside vil følge sykkelturen sørover så tett det lar seg gjøre. – Lokallag og lokalkontakter langs ruta blir informert og bedt om å ta kontakt med Normann, for å gjøre noe i fellesskap. Det alle kan gjøre, er helt enkelt å hive seg på sykkelen og følge ham et stykke på veien!

Normann er opptatt av at saken skal stå i sentrum, ikke han som person. Han sykler for å få flere til å tenke over hvilket klimalandskap vi legger fra oss og som våre barnebarn skal arve etter oss. Og for å få flere til å engasjere seg, og være med å ta et tak for framtida.

Men her er mann og sak ett og det samme, sier Wiik. Se på lykkeønskningene han får: «Ønsker deg en fantastisk flott tur for verdens viktigste sak! Tusen takk for denne strålende innsatsen også for mine barnebarn», skriver en bestemor. En annen: «Fint om du får følge av andre klimaaktivister. Sykler nok ikke forbi Jeløya. Skulle gjerne syklet noen dager langs ruten din!» Applausen kommer også fra unge Miljøagenter og NU’ere som synes det er «et utrolig kult prosjekt!»

I Vesterålen er Besteforeldrene klar til å ta imot Normann når han kommer dit 19. mai, lover lokallagsleder Wenche Cumming. «Litt av en tur han har foran seg, vi har jo fortsatt vinter her i nord! Men vi skal ta oss av han etter beste evne. Vi ordner med pressedekning og legger ut info på facebook. Og en seng og en dusj skal det bli hjemme hos oss på Sortland, til avveksling fra teltet!»

RUTE GJENNOM FINNMARK, TROMS OG NORDE DEL AV NORDLAND:

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Torbjørn Lysne | 10.05.2020

    Jeg er imponert over engasjementet ditt og brenner for det samme !
    Ønsker deg god tur 👍🏻

    Hilsen bestefar til 3 år gammel gutt og 2 dager gammel jente.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*