– Vi greide det, faktisk!

finn bjørnar 2050
Ved Klimahuset på Tøyen 2050. Fortelleren har tatt på seg en slitt gammel aksjonslue – et klenodium til minne om at det nytter å kjempe for det man tror på.

I ukens videobrev fra BKA dukker nestleder Finn Bjørnar Lund opp i 2050! Han kan fortelle at global oppvarming har gitt seg, og at mye har gått bedre enn man frykta i 2020, for 30 år siden. En av de tingene man lærte av den gangen, var den såkalte koronakrisa. Den kostet mange menneskeliv rundt om på kloden, men viste også at det går an å kutte store klimagassutslipp ved bl.a. å senke forbruket.

Videoen er laget av Knut Bryn, styremedlem Besteforeldrenes klimaaksjon i Oslo og omegn.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Linda Rundquist Parr | 11.04.2020

  Takk til Finn Bjørnar for en morsom vinkling på klimasaken sett med barnebarnas øyne i 2050. Det er ingen tvil om at vi har en god del å lære av koronakrisen, også i forhold til hva mindre reising og mindre shopping har å si for kutt i klimagassutslipp og forurensing. Samtidig opplever vi et sterkt samhold for å beskytte hverandre. Vi kan gjerne ta alt dette inn i den nye hverdagen vi får når koronakrisen omsider er over.

 2. Oddbjørg Langset | 13.04.2020

  Flott – at Norge og verdenssamfunnet ikke benytta skyggen av koronakrisa til å sette igang med storsatsing på Co2-lagring for at flytende vindmøller skulle brukes til å drifte gassplattformer for hydrogenproduksjon! Klimaregnskapet holdt ikke!
  At EU satte foten ned for Saudi-Arabia’s store lager av olje nær Egypt, som de ville oversvømme Europa med etter korona.

  At Norge og verden frigjorde seg fra fossilmasta! De lærte av koronakrisa at nå gjaldt det å satse med resolutt handlekraft på fornybar energi og grønne løsninger i et omfang langt større enn før. De visste jo at klimakrisa ville bli større og vare mye lengre enn korona.

  Vipping point ble svakere/ utløste mindre klimagasser, så Himalaia fortsatt har noen isbreer igjen til drikkevann. Men mye av storbyene i Asia er oversvømt, så mange har endelig flytta på landet og driver folkeintensivt, kortreist, billig økologisk dyrking og sjølberging. All trim/energi er lagt inn i bærekraftig globalt perspektiv, så idrett, turgåing og cruise er stanset. Men mange fra hete Syden kommer nå til Norden om sommeren – bare for å nevne noe.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*