Rammes grønn omstilling?

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    fredag 10. apr 2020
  • AV:
    Redaksjonen
Svein Tveitdal hjemme
Svein Tveitdal ved hjemmet sitt i Froland.

Svein Tveitdal, tidligere FN-direktør og veteran i Besteforeldrenes klimaaksjon, er intervjuet av NRK Sørlandet, og sier at virusutbruddet kan bli krevende for miljø- og klimakampen. Selv om global oppvarming er et større problem, også helsemessig, er det en fare for at oppmerksomhet og offentlige bevilgninger kan gå i en retning som forsinker den grønne omstillingen, som det haster med.

Tveitdal har stor forståelse for at det meste nå handler om korona, men frykter at dette også fortsetter etter at krisa er over. – Det kan bli vanskelig og en utfordring for oss som er opptatt av klimaendringene og klimatiltak, når veldig mye skal handle om smittevern og beredskap i åra framover, sier han.

Men det er ett lyspunkt, mener han: – Folk vil trolig få en bedre kriseforståelse enn tidligere. Det kan også føre til at mange flere tar innover seg hvor farlig klimaendringene er, og ønske seg raskere tiltak.

Det er i alle fall ingen grunn til å fire på miljøkravene nå, mener han, selv om mange bedrifter står i fare for å gå konkurs. – Det er ikke miljøkravene som feller bedriftene, det er mangelen på marked og etterspørsel.

Se intervjuet HER

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*