Landsmøte 2020 Trondheim

BKA inviterer til Trondheim
Foto Terese Samuelsen

Landsmøtet i Besteforeldrenes klimaaksjon er i år lagt til Trondheim, helga 26-27 september. Ola Dimmen som leder planleggingsgruppa, forsikrer at de er i rute med forberedelsene. – Landsmøtet skal være både politisk verksted og formelt årsmøte, og denne gangen har vi valgt å sette av ekstra god tid til samtaler og debatt, sier han. Det gir seg sjøl at stortingsvalget 2021 blir et hovedtema.

Alle kan bli med!
Nå gjelder det at folk merker seg tidspunktet og passer på å holde av denne helga, sier Ola Dimmen. – Alle medlemmer er hjertelig velkommen, og vi håper at det blir like god oppslutning dette året som det har vært de siste åra. Medlemstallet har jo vokst betydelig, og vi regner med å se mange nye fjes i Trondheim – til det som også skal være et trivelig treff og en sosial møteplass. Vi skal holde til på P-hotell på Brattøra, rett ved jernbanestasjonen.

Senest 1. mai åpner vi for påmelding. Alle medlemmer vil få beskjed når det kommer så langt, sier Ola Dimmen.


PROGRAMSKISSE
Fredag kveld
Sosialt samvær i festsalen på Thomas Angells Stiftelser for dem som kommer fredag. Servering og litt program, kanskje med en bytur med omvisning for dem som vil.
Lørdag
09.30 Registrering
10.30 Velkomst, hilsninger, musikkinnslag
11.00 Faglig foredrag – respons
12.30 Lunsj
13.30 Årsmøte
Konstituering – Valg av møteleder, sekretær, tellekorps og redaksjonskomite – Godkjenninger
Årsrapport – Regnskap
Saker fra sentralstyret, innkomne forslag, vedtektsendringer, uttalelser m.m.
15.00 Pause
15.30 Årsmøtet fortsetter
18.00 Pause før årsmøtemiddag
19.00 Årsmøtemiddag med festtale og kunstnerisk innslag.
Søndag
09.30 Musikk / kunstnerisk innslag
09.40 Årsmøtet fortsetter
Saker og vedtak på bearbeidede endringsforslag.
10.30 Pause – utsjekking
11.00 Valg
Årsmøtet slutt
11.30: Hvordan kan 2021 bli et klimavalg – argumentasjon og aksjon
12.30 Pause
13.00 Diskusjonen fortsetter om klimavalg 2021
14.00 Lunsj – Avreise

Kommentarer:
– Vi trenger lengre tid til egne årsmøtesaker enn det vi hadde sist.
– Debatt og endringsforslag gjøres lørdag. Redaksjonskomiteen bearbeider forslag og endringsforslag fra lørdag til søndag
– Vi foreslår at redaksjonskomiteen bør bestå av en fra landsstyret, årsmøtedirigent + en til. Landsstyret har forslag til personer i redaksjonskomiteen til konstitueringen.
– Tog fra Trondheim til Oslo går kl.15.26 – slik gjeldende rute er nå. Tog nordover fra Trondheim er kun morgentog og nattog. Det kan hende at rutene blir endret etter at SJ overtar togdriften både sørover og nordover fra Trondheim.

Foto: Anne Grete Torwick

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Morten isaksen | 15.03.2020

  Viktig at foreningen til diskusjonen om klimavalg klargjør konkret at ALLE tiltak som kan produsere fossilfri energi støttes av foreningen. Det må gjelde solenergi, vindkraft til både havs og LANDS ( noe må ofres om våre barnebarn skal få levelige forhold hele livet), restaurering av eksisterende vannkraft og kanskje bygge ut mer vannkraft til sikkert manges ergrelse, bølgekraft og mye mer. Kan hende er også atomkraft en mindre trussel enn fossil kraft?

 2. Bjørn Røe | 15.03.2020

  Atomkraft vil ikke være aktuelt alternativ. Det er kostbart, produserer CO2 under lete-og konstruksjonsfasen, tar lang tid å etablere og legge ned, ikke avklart lagringsmulighet, og skaper usikkerhet mht bruk av noe materiale til atomvåpenproduksjon. Glem atomkraft slik Tyskland gjør.
  BKA bør fokusere mer på forbruksmønster og energisparing.

 3. INGER KLEVSTRAND | 16.03.2020

  Enig, Bjørn Røe! Viktigste endring må bli å leve, produsere og forbruke i samsvar med naturlovene. Gjennom det biologiske mangfoldet på jorda får vi daglig tilgang til fornybar energi. Derfor: BÅDE biologisk mangfold og fornybar energi! Vi er ikke alene på jorda; vi er bare ett element i alt livet som lever.

 4. Steinar Høiback | 17.03.2020

  I Dagbladet 16.3.2020 hadde forfatter Carsten Jensen en kronikk med overskriften: Farvel til verden slik vi kjenner den. Når han videre skriver at vi bør bruke isolasjonen til selvransakelse og politisk ettertanke, vi har bare en verden, vi har et felles ansvar for å ta vare på den.
  Landsmøte i september bør vurdere å legge tilrette for en diskusjon etter Corona dagene som i september forhåpentligvis er over.
  For å bruke Carsten Jensens ord, hvordan ser vår nye verden ut? Hvordan skal besteforeldre i den nye verden bruke sine krefter? Mye er nok usikkert men ett synes sikkert, vi er alle endret og det bør prege vår fremtidsinnsats og planlegging for kommende år.
  Alt godt folkens.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*