Ut på ski gjør oss blid –

skistunt not slottet
Foto (alle): Ivan Chetwynd

Det gjør ikke noe at vinterværet blir borte og snøen forsvinner fra Oslomarka! Besteforeldrenes klimaaksjon har vist at det finnes et alternativ: Skirenn på Karl Johans gate, på fast underlag og helt uten glid. 30 besteforeldre møtte opp lørdag 25. januar, på rennet som gikk fra Jernbanetorget til Universitetsplassen. 16 gikk på ski – men den ene gikk med rulleski og ble diskvalifisert.

(Video: Knut Bryn)

Besteforeldrenes «Mister Winter», styreleder Steinar Winther Christensen kunne konstatere at føret var utmerket – det var ikke behov for smøring, og det var til og med mulig å skøyte enkelte steder!

Publikumsoppslutningen var også upåklagelig, og ingen BKA-markering har blitt så grundig fotografert av tilskuerne. På Egertorget var det én som gjorde bølgen.

«UTEN SNØ BLIR VI SPRØ!»

– Slagordet runget mellom bygningene i Oslos hovedgate. Men Notabene: Det var nordmenn som ropte dette! Andre nasjonaliteter er nok mindre redde for sin mentale helse når snøen uteblir. Men det er sunt at også nordmenn merker konsekvensene av klimaendringene som norsk olje bidrar til.

Winther Christensen innledet rennet med en appell fra trappene på Jernbanetorget, mens lysskiltet på Byporten minnet om at tiden for å innføre klimatiltak er knapp. Og selv om hele arrangementet var preget av latter og godt humør, var det jo alvor i bunnen. Beregninger har vist at antall skidager på Bjørnholt i Nordmarka er redusert med 39 dager de siste 30 år. Og den globale oppvarmingen som Besteforeldrene bekjemper, har jo utallige mer alvorlige konsekvenser.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*