Nytt lokallag i Nordland

Screenshot 2020-01-13 at 13.18.30
– Fra stiftelesmøtet i Vesterålen. Foto: Håvard Skogly Mækelæ / Bladet Vesterålen 11. januar 2020.

Dårlig vær med stengte bruer og kansellerte ferger gjorde at bare sortlendinger kunne bli med da Vesterålen lokallag av Besteforeldrenes klimaaksjon nylig ble stifta, – som det ferskeste skudd på stammen i en organisasjon som nå er i sterk vekst. Begivenheten fikk positiv omtale i Bladet Vesterålen. «For dette er akkurat det det høres ut som: En miljøvernorganisasjon for de eldre.»

Vil støtte ungdommen
Ekteparet Wenche og John Cumming har lenge vært en del av Besteforeldrenes klimaaksjon, og organisasjonen har flere medlemmer i regionen – men nå har de endelig etablert et eget Vesterålen lokallag, skriver Håvard Skogly Mækelæ.

Et organisert lag åpner for flere muligheter. – Det er ikke en organisasjon med stor økonomi, men vi kan få litt å rutte med, sier Wenche. Hun sitter i landsstyret i organisasjonen, men deler lederrollen i lokallaget med ektemannen John. – Vi har felles lederskap, så det ikke blir ufred i familien, sier hun med et smil.

– Vi støtter opp Natur og Ungdom, og Miljøagentene. Vi ser på barna og barnebarna at dette arbeidet kan føles tungt, at de får mismot. Da er det viktig at de ser at også vi eldre prøver å gjøre noe, at vi er engasjert på vegne av dem, sier Wenche.

– Dere som har levd en stund – hva tenker dere om denne vinteren så langt?
– Historisk sett har vi aldri hatt en så varm vinter som nå. Det er selvfølgelig svingninger når det gjelder havet og sola, men så er det på toppen av det vi mennesker har gjort. Vi har en jobb å gjøre, sier styremedlem Bjørn Vollan.

– Vår generasjon har vært i front med et levesett som har skapt disse problemene. Da må vi også bidra til å få orden på det, sier Wenche Cumming til Håvard Skogly Mækelæ.

Wenche Cumming er gammel aktivist – her som leder av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Gunnar A Kajander | 16.01.2020

    Kjempeartig at Sortland og Vesterålen nå er aktiva og en del av BKA-flokken i nord. Dermed hilses dere velkommen av denne BKA-medlem fra Narvik, men bosatt svenske Norrbotten.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*