Demonstrasjon for vinterglede!

lidna på tørrski
LA NATURSNØEN LEVE! Linda Parr har lagt seg i trening til lørdagens renn.

Vil du være med å protestere mot mangelen på natursnø og skiføre? I så fall kan du møte opp på Jernbanetorget førstkommende lørdag, der Besteforeldrene arrangerer sitt alternative langrennsløp på bar asfalt, helt uten glid. – Vi demonstrerer for vinterglede og mot menneskeskapte klimaendringer som gjør at norsk vinter slik vi kjenner den, forsvinner mer og mer, sier Linda Parr, leder i Oslo-laget.

Rennet lørdag starter ved tigeren på Jernbanetorget

SKIAKSJON LØRDAG KL 12:
• Hent frem noen gamle ski og bli med på skituren!
• Etter noen appeller går vi opp gågata!
• Eller bli med i en heiagjeng!

– Mange har sikkert sett oppslag i media om at barna svikter skisporten. Det er jo ikke det minste rart, og det har vært et anliggende for oss i flere år, sier leder i Besteforeldreaksjonen, Steinar Winther Christensen. Han er selv stor skientusiast.

– Vi skrev om dette til Norges Skiforbund for et par år siden, og hadde også møte med skipresident Røste for å få forbundet til engasjere seg i klimasaken, forteller Christensen. Han erkjente FNs klimapanels konklusjonener og lovet tiltak. Intet skjedde. Vi etterlyste svar. Han ba oss komme med forslag! Vi foreslo. Intet skjedde da heller. Skiforeningen (Foreningen til ski-idrettens fremme, red.) har også vært kontaktet om samme tema. De viser til produksjon av kunstsnø!

I respekt for medlemmenes interesser burde Norges Skiforbund være en aktiv alliert i klimakampen, mener Christensen. – Vi besteforeldre vet hva en norsk vinter var, og vi bryr oss om hva som gagner barna. For litt siden så jeg bilde av hundre barn på skisamling i Trysil, uten ei snøfille, men med skisko på beina! Det burde vekke ettertanke og gjøre inntrykk på flere.


«– Det er i hovedsak den underliggende trenden av klimaendringer og den globale oppvarmingen som gjør at temperaturene er varmere gjennomåret, særlig ser vi at vintrene blir mildere for hvert år. Dette fører så til at det blir færre vinterdager i landet, og våren kommer tidligere. Fortsetter temperaturene å stige, kan vinteren bli enda kortere.» Reidun Gangstø Skaland, meteorolog, til NRK 15. januar

VINTERGLEDE I TRONDHEIM. Fra Menighetbladet for Byåsen og Sverresborg, 2019.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. gro nylander | 22.01.2020

    Det kan bli morsomt, jeg satser på å bli med. :-)) Gro

  2. Jens Petter Svånå | 23.01.2020

    Lykke til

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*