– Viktig med konkret handling

foreldreløftet bilde

«Foreldreløftet» kaller de seg, og lover barna å gjøre hva de kan for å hindre en farlig klimautvikling. For litt siden tok gruppa i Vestfold med seg ungene sine og plukka søppel i Tønsberg, sammen med byens eget søppelplukkerlag. – Vi opplever at handling skaper holdning, og at slike aksjoner som dette hjelper oss i fellesskap til å se både utfordringer og muligheter, sier Veslemøy Klavenes-Berge.

Foreldreaktivist Veslemøy Klavenes-Berge er utdannet geofysiker, og er en del av et nettverk av formidlere av klimakunnskap verden over. –  Vi vil fortsette å jobbe slik vi gjorde på denne «Social Friday», sammen med barna, ikke bare for dem. Det var veldig gøy, folk la merke til oss, og vi har fått mye respons fra næringslivet lokalt som ønsker å delta på noe tilsvarende.

– Neste tema kan bli noe helt annet. Det kan være mat, havet, gjenbruk etc. Noe av poenget er å bevege oss videre fra demonstrasjoner, streiker og klimabrøl til helt konkret handling. Og at handlingen trekkes med videre inn der det virkelig monner. Dette tror jeg at mange ønsker seg! Dessuten er det fint å jobbe lokalt i grupper, ved siden av at vi jobber med helheten i den nasjonale gruppen. Vi tester ut ting, og om det er vellykket prøver vi å gjøre det samme andre steder i landet.

– Vi ønsker at Foreldreløftet blir en kilde til positivt engasjement blant foreldregenerasjonen, samtidig som at vi absolutt ikke stikker under en stol hvor kritisk og viktig denne tiden vi lever i er, sier Veslemøy. Og vi ønsker veldig gjerne tettere kontakt med lokale grupper av Besteforeldrene!

Foreldreløftets nettsider finner du her:
https://www.foreldreloftet.no
Se også facebook: https://www.facebook.com/foreldreloftet

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*