Klimarettssaken Dag 5

feinberg bilde 2
- Feilene i saksbehandlingen er store, pinlige og ikke til å tro, sa advokat Emanuel Feinberg. Ikke minst gjelder det de økonomiske beregningene.

En lang dag i sal K 31 i Borgarting lagmannsrett begynte med advokat Feinberg, som begrunnet hvorfor saksøkerne mener det er begått alvorlige saksbehandlingsfeil. Advokat Hambro tok for seg sakens menneskerettslige sider. Regjeringsadvokat Sejersted avsluttet dagen. Han avviser prinsipielt at Grl. § 112 er en rettighetsbestemmelse. Han vil fortsette sitt foredrag i morgen.

Steinar Winther Christensen er pensjonert advokat og leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. De daglige videoreportasjene med ham lages av Knut Bryn, medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon i Oslo og omegn.

Mer informasjon fra Klimasøksmål Arktis: Oppsummering fra rettens femte dag

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Tone Toft | 13.11.2019

    Det som skjer i Borgarting LAgmannsrett er utrolig spennende og interessant. Fikk med meg videooverføringen i går – og Emanuel Feinberg fikk virkelig frem de utrolig mange feil som er gjort i saksbehandlingen i forkant av at konsesjonene ble gitt. Hambro fortsatte sin redegjørelse mht. det menneskerettslige aspektet – og dette håper jeg tillegges stor viktighet.
    Å følge Seiersteds argumentasjon synes jeg var vanskeligere… han prater veldig fort og viste til store mengder forarbeider.
    Når jeg hører Seiersteds argumantssjon og juridiske standpunkt så skjønner jeg mer og mer at det kan være uhorvelig stor avstand mellom juss og moral/etikk…
    Takk igjen Til Steinar for sammendrag fra rettens 5 dag. Du hjelper oss å holde tråden i den store mengden argumentasjon og informasjon som saken favner.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*