Klimarettssaken Dag 4

fra a 5
Grunnlovens miljøparagraf må få følger for norsk oljeeksport, hevder prosessfullmektig Cathrine Hambro. – Det er ikke noe annet Norge gjør som påvirker det globale klimaet mer negativt.

– Ved slutten av første uka henger staten i tauene, sier Steinar Winther Christensen. Advokatene Hambro og Feinberg har gjort en formidabel innsats, sammen med eksperter og sakkyndige. Mye vil avhenge av hvordan Grunnlovens § 112 tolkes, – som begrenset til norske forhold, eller som et ansvar som strekker seg ut over landets grenser og dermed også får følger for norsk oljeeksport.

Steinar Winther Christensen er pensjonert advokat og leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. De daglige videoreportasjene med intervjuer lages av Knut Bryn, medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon i Oslo og omegn.

Mer informasjon fra Klimasøksmål Arktis: Oppsummering fra rettens fjerde dag

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*