– Vår hjertesak!

Besteforeldrenes klimaaksjon er i rask vekst og har nylig fått enda et lokallag – BKA Søndre Østfold med medlemmer i Fredrikstad, Hvaler, Halden og Sarpsborg. Den nyvalgte lokallagslederen, Elisabeth Golding, innrømmer at hun egentlig ikke liker lederverv. – Men jeg er ikke flink å si nei, og noen må jo ta på seg denne viktige jobben. Barnas klima er ikke bare vår sak, – det er en hjertesak!

Har alltid vært engasjert
Først og fremst har jeg tre barnebarn, sier Elisabeth Golding, når vi ber henne fortelle om seg selv. – Jeg har alltid vært engasjert i det meste, og nå når jeg er pensjonist er klima det jeg kan tenke meg å bruke frigjort tid på. I 2001 var jeg på en konferanse i Australia, og på akvariet i Sydney fikk jeg følge en plastpose på dens ferd rundt i verden, og fikk se hva en eneste plastpose kunne ødelegge. Nå plukker jeg plast så ofte jeg kan, og tenker på de fuglene som da slipper å surre seg inn i den.

Som mange andre på min alder har jeg i løpet av livet kjørt og fløyet alt for mye. Nå har jeg bestemt meg for å sette tak på antall flyturer og la bilen stå så mye som mulig. Samtidig er det ganske frustrerende med jernbaneutviklingen her i landet, og hvor lite som blir gjort for at reisende skal ha et reelt alternativ. Vi var mer effektive og det gikk mye fortere den gangen Bergensbanen ble bygd, selv om vi da hadde mye mindre å rutte med og var et av Europas fattige land den gangen..

Jeg blir forresten så provosert av alle 3 for 2-tilbudene! Vi kjøper alt for mye! Det må vi gjøre noe med!

I tillegg til BKA er Elisabeth nestleder i Fredrikstad MS-forening. – Mannen min har hatt MS siden 80-tallet. Som ung var jeg engasjert i politikk, men jeg syntes det var for mye prat og for lite fres i partipolitikken, så det har jeg lagt på hylla. Men en del frivillige verv er det blitt opp gjennom årene, og jeg er spent på hva vi som besteforeldre kan få til i tida framover. Det er jo stor bevegelse blant mange mennesker nå, det er lett å merke!

Elisabeth Golding til venstre, sammen med Eva Braseth, sekretær, og Ulla Kolstad, nestleder.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*