Lover å kjempe for klima

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  torsdag 29. aug 2019
 • AV:
  Redaksjonen
tommelen opp

Barn, unge og besteforeldre har lenge vært på banen. Nå kommer også foreldregenerasjonen. «Foreldreløftet» kaller de seg, og lover barna å gjøre hva de kan for å hindre en farlig klimautvikling. De vil bruke stemmeretten og forbrukermakt og arbeide for nødvendige strukturelle endringer i samfunnet. «Vi lover å gjøre alt vi kan for å fremskynde disse endringene og støtte ungdommens klimakrav.»

Elisabeth Nissen Eide er jurist og har jobbet i Leger Uten Grenser

Blant initiativtakerne til Foreldreløftet er Elisabeth Nissen Eide. I desember i fjor skrev hun en kronikk i Dagsavisen om det å være småbarnsmor i klimakrisen tid, – formet som brev til sin vesle datter, Liv:

«- KJÆRE LILLE VENN som ble født inn i dagens verden. Som kommer til å oppleve utgangen av dette århundret. Som kommer til å føle på kroppen konsekvensene av valgene jeg tar hver eneste dag (…) Jeg har en drøm at om 32 år, i 2050, når du kanskje akkurat har fått en sønn eller datter selv, og jeg er blitt bestemor, så har vi kuttet utslippene i verden drastisk. Global oppvarming er under kontroll fordi vi tok grep i tide. Nå!»

Foreldreløftets nettsider finner du her:
https://www.foreldreloftet.no
Se også facebook: https://www.facebook.com/foreldreloftet

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Bernt Ove Bjørgsvik | 01.09.2019

  Jeg ønsker å forplikte meg til å ta klimakrisen på alvor og la det få
  Å konsekvenser for livet..

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*