Krever norsk klimaplan

voksnes klimastreik logo

I Bergen i dag var det de voksne sin tur til å klimastreike. Mange fant veien til Torgallmenningen, og det ble et fint og verdig arrangement til støtte for barn og unge – som nå er våre virkelige ledere, som en av appellantene sa. Kravet fra de streikende er en nasjonal klimaplan med forpliktende utslippskutt. Det hele ble avsluttet med marsj rundt Lille Lungegårdsvann (Smålongeren på bergensk).

Dette streiker vi for: En norsk klimaplan
«Skal man kalle klimapolitikken forsvarlig må myndighetene lage en grundig tiltaksplan for hvert år framover. Planen må på plass raskt og være helhetlig, men konkret. Den må omfatte tiltak som gir direkte klimakutt og tiltak for hvordan vi i løpet av årene som kommer skal nå målene i Parisavtalen. Planen må vise hvordan vi skal gjennomføre omstillinger i arbeidslivet på en trygg og forutsigbar måte. Planen må forplikte politikerne, uavhengig av politisk parti, og på den måten gi forutsigbarhet til folket. Klimaplanen må kommuniseres tydelig og følges opp i praksis.» 
Se mer på Facebook

Mange ønsket å underskrive på kravene fra «de voksne». Foto: Hallvard Birkeland

Musiker og forfatter «Doddo» skapte begeistring med gitar og sang. Det samme gjorde Agnes Tvinnereim fra Bærekraftige Liv på Landås.

Bra oppmøte på Torgallmenningen. Foto: Hallvard Birkeland

Flere hadde skulket skolen denne dagen. Foto: Hallvard Birkeland

Thelma Kraft var fornøyd både med dagen, og med seg selv etter å ha gått gjennom hele byen som levende slagord.

Mange besteforeldre stilte opp for å støtte de yngre voksnes aksjon.

1500-2000 engasjerte mennesker var med på de voksnes klimamarsj rundt Smålongeren i Bergen sentrum.

Spre klimavett,
del denne saken!

7 kommentarer

 1. Aage Wiik | 12.06.2019

  Dette var meget imponerende ! Positivt at det ikke bare er skoleelever som reagerer.

 2. Linda Rundquist Parr | 13.06.2019

  Ja, her gjelder det å støtte opp om de unges krav på alle mulige måter. Et kjempebra intiativ i Bergen hvor også BKA bidrar med engasjement og klar tale – Ikke mer oljeleting!

 3. Finn Bjørnar Lund | 13.06.2019

  Flott initiativ og eksempel!

 4. Berit Mørland | 15.06.2019

  Tusen takk of veldig bra og konkret plan!

 5. Steinar Winther Christensen | 15.06.2019

  Takk Bergen for et stort engasjement! Vi har i grunn savnet de voksne i klimakampen så dette er strålende og lovende for videre kamp.

 6. Trine Eklund | 16.06.2019

  Godt med krav om «En norsk klimaplan». Ikke glem spesifikke krav til militær sektor som kanskje er verdens største miljø-og klima synder ! De mange NATO øvelsene i Norge /Skandinavia forurenser voldsomt med stort forbruk av fossilt brensel, ødelagte jorder, natur og veier og mye CO2 utslipp fra tunge kjøretøyer og kampfly.

 7. Birthe Nielsen | 18.06.2019

  Flott, dette er sikkert noe vi kan gjøre mer av rundt omkring i landet, hvis ikke regjeringen gjør noen grep snart.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*