Klimastreiken fortsetter

7 juni 3

7. juni markerte avslutningen på første fase av skolestreiken. I sin appell utenfor Stortinget understreket leder i Besteforeldreaksjonen, Steinar W. Christensen, at hovedpersonen i klimakampen er de unge som vil bli hardest rammet av hva vår generasjon har forårsaket. Vi stiller oss bak og viser solidaritet. Kl. 1200 ble det saluttert fra Akershus. Vi valgte å se det som en hilsen til vår fortsatte klimakamp!

Ny skolestreik til høsten
Over 50 000 norske ungdommer har deltatt på klimastreikene denne våren, men handlingen fra politikerne lar vente på seg. Derfor blir det nå mobilisert til ny nasjonal skolestreik 30. august. Natur og Ungdom vil ha klima på dagsorden i lokalvalget, slik klima ble den viktigste saken for velgerne i Danmark.

Senest 6. juni avviste flertallet på Stortinget alle klimastreikens krav. “De kaster oss og miljøet under bussen for å tjene penger. Vi unge veit at vi ikke kan leve som i dag om vi vil leve godt i morgen», sier leder i Spire. Mer på nettsida til Natur og Ungdom.

Streikens krav
Arrangørene av streiken har følgende krav til norske politikere:

  • Ingen leting etter mer olje og gass, og skap nye klimavennlige jobber i Norge.
  • Øk det norske klimamålet og kutt mer enn halvparten av norske utslipp innen 2030.
  • Gi mer støtte til finansiering av klimatiltak og klimatilpasning. Støtten må trappes opp til minst 65 milliarder årlig.
  • Erklær klimakrise, og følg opp med tiltak.

De lokale streikene vil i tillegg løfte fram krav til kommunene og fylkene. Flere steder i landet vil det blant annet være svært viktig at de nye bompengelistene ikke får politisk innflytelse og makt.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*