Krev oljestans – skriv under nå!

Arendal Besteforeldreaksjonen
Besteforeldre i Arendal: Dagny Nyfelt, Svein Tveitdal og Ellen Schei Tveitdal ønsker alle aktivister velkommen til byen i august.

Uka 12. til 16. august strømmer tusener samfunnsengasjerte mennesker til Arendal. Der vil de møte Besteforeldrenes klimaaksjon som sammen med NU og Naturvernforbundet er i gang med å samle støtte til opprop for at Norge skal slutte å lete etter olje og gass. – Det er valgår, og vi skal minne politikere og velgere på hva som er jobb nr én, sier Linda Parr, som er sentral i BKAs Arendals-satsing.

Festtalene og virkeligheten
Oppropet om oljestans vil bli overrakt regjeringen ved statssekretær Rikard Gaarder Knutsen i Olje- og energidepartementet av Gaute Eiterjord fra NU, Silje Ask Lundberg fra Naturvernforbundet og vår egen leder Steinar Winther Christensen under et stort arrangement onsdag 14 august. Direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning, Tore Furevik, vil innlede til debatt mellom ungdomspolitikere som blir ledet av tidligere FN-direktør Svein Tveitdal. Se programmet: Styrer norsk oljepolitikk mot klimakatastrofe?

«Skal festtalene om et grønt skifte bli til virkelighet, må vi få fart på omstillingen. Da er det jo helt vilt at regjeringen legger opp til enda mer leteaktivitet for olje- og gassnæringen i nordområdene. Vi må kutte utslipp med 45 prosent innen 2030 for å nå 1,5 gradersmålet og komme i null med utslippene i 2050. Da tåler ikke klimaet enda mer utvinning av fossilt brensel.» Tore Furevik til Bergens Tidende 13.12.2018.

Linda Parr på Arendalsuka 2018

Super-tirsdag med miljøagenter
Men vi skal gjøre mye mer denne uka, forteller Linda Parr. Dagen før blir det stormarkering av kampfellesskapet mellom barn og besteforeldre. Se programmet for Arendalsuka: Hør på barnas krav til klima og miljø! Det kommer miljøagenter fra hele landet, og IKEA sponser gratis busstur fra Oslo. Interesserte kan melde seg på til ivangeorgechetwynd@gmail.com

– Det blir vår felles super-tirsdag. Vi begynner klokka 12 med klimavandring fra jernbanetorget langs ulike ruter mot torvet i Arendal sentrum. Deretter blir det stort arrangement på torvscenen med Barnas klimapanel. Det blir appell ved en miljøagent, allsang med Ola Dimmen før selveste klima- og miljøminister entrer scenen. Han vil få overrakt 143 kort som barn i alderen 3-11 har skrevet til ham. Deretter får vi en samtale mellom to miljøagenter, en besteforelder, Ola Elvestuen og en stortingsrepresentant.

Stand hele uka
Besteforeldreaksjonen har tatt på seg å stille med bemannet stand gjennom hele uka, fra mandag til fredag. – Vi er lykkelige over at over 30 medlemmer så langt har meldt seg på for dette, sier Linda, som gjerne kan kontaktes av flere som kan tenke seg å være med: famparr@online.no Hun forteller at årets stand også vil ha en egen humle-utstilling. – Det er humlevenn Bodvar Sonstad fra Beitostølen som står for dette, som vi tror vil ha bred appell i en tid der mange er bekymra ikke bare for klimaet, men for framtida for våre viktige hjelpere insektene. Alt dette henger jo sammen, selvfølgelig.

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Britt Hernes | 01.07.2019

  Lukke til i Arendal!

 2. Leiv Tormod Hansen | 02.07.2019

  Bra tiltak!

 3. Vidar Lillebo | 09.07.2019

  Oljeindustrien fosser fram. Veksten i norsk næringsliv skjer først og fremst i fosilrelaterte næringer. Det planlegges for 50-60-70 år framover i tid.(Leder NORDLYS 09 07 2019)
  Hvor er den politiske viljen til det grønne skiftet mot 0-utslipp-samfunnet ?. Fosilfolket lar vår framtid i stikken og fortsetter «dansen rundt gullkalven». Bør vi ikke gjennom valg nekte dem den muligheten? Vi vet i hvilke politiske partier vi finner de fleste av dem.!

 4. Oddvar Soldal | 08.08.2019

  Ei framtid utan olje

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*