Marsjerer for framtidsjobbene

solidaritet mellom generasjonene
VELG KLIMA: Klimaseksjonen har vært blant de største under 1. maidemonstrasjonene de siste åra.

Kravet om 100.000 klimajobber, som fremmes i årets 1.mai-tog, handler om hele Norges framtid, påpeker den nyvalgte lederen for LO i Oslo, Ingunn Gjerstad. Hun har lenge vært engasjert i «Broen til framtiden», sammen med miljøbevegelse, kirka og fagbevegelse. – Vi ligger bakpå. Økonomien vår er ikke framtidsrettet nok til å ta vare på jorda, fastslår hun i stort intervju med Dagsavisen i dag.

Fra intervjuet:
Vi skal halvere utslippene av klimagasser innen 2030. Da må vi våge å slutte å lete etter olje. Men vi kan ikke omstille oljearbeiderne til arbeidsløshet. Derfor må staten bruke mer penger på investeringer og utvikling av nye jobber slik at vi kommer i forkant av utviklingen, sier Ingunn Gjerstad.

– Det å fortsette som før for så å gå ned med flagget til topps når oljesektoren stenger av seg selv, er ikke aktuelt for oss, understreker hun.

– Høytstående politikere sa at 100.000 klimajobber ikke var aktuelt da vi begynte med Broen til framtiden. Det har de sluttet å si. Jeg føler at mange flere tar dette kravet på alvor nå, sier Gjerstad, som konstaterer at hun i tillegg har store deler av fagbevegelsen i ryggen.

– Også de framtidsrettede delene av næringslivet tar nå inn over seg at vi står på kanten av stupet, og barna demonstrerer i gatene. Det gjør meg til optimist.

Les hele intervjuet i Dagsavisen:
https://www.dagsavisen.no/innenriks/marsjerer-for-framtidsjobbene-1.1474529

Ingunn Gjerstad kom fra Handel og Kontor da hun tidligere i år ble valgt som leder for LO i Oslo. Foto: Martin Guttormsen Slørdal / Fri Fagbevegelse

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 01.05.2019

    Gratulerer med dagen, alle sammen! Ingunn Gjerstad er riktig kvinne på riktig plass. Hun står absolutt på vår side i klimakampen.

  2. Finn Bjørnar Lund | 01.05.2019

    En strålende 1. Mei ønsker vi for alle idag under Ingunns og BKA sine banner!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*