Fløytespill for skolestreik

Wenche fløyte

– Vet du, jeg synes disse ungdommene er så modige og så flotte! Den pensjonerte steinerskolelæreren Wenche Dorothea Haukland lovpriser skolestreikegjengen i Bergen, som sitter der med sine hjemmelagde plakater og roper sine slagord, slik de har gjort hver fredag i mange uker. – Jeg spurte dem først om det var greit at en gammel dame spilte for dem? Og sannelig, jeg tror nesten de likte det!

Den blå steinen på Torgallmenningen er et landemerke i Bergen, og Wenche har vært der sammen med de unge klimaaktivistene flere ganger før. – Jeg er lærer og vet jo at de klarer seg godt selv, disse 14-15-åringene. Men de er barn, og det betyr mye for dem at de blir sett og lagt merke til og respektert. Jeg støtter dem av hele mitt hjerte, og det vil jeg gjerne vise dem.
– Dessuten har det vært et par episoder med middealdrende menn – alltid bare menn! – som har vært direkte ufine og nærmest skjelt ut de unge. Og da kan det jo også være godt med en gammel lærer som har vært ute en vinterdag før. Jeg vil absolutt ikke høre på sånt. Det er dårlig oppførsel. I tillegg til at de er uvitende og egentlig burde bli satt på skolebenken igjen.

Wenche har vært aktivt med i Besteforeldrenes klimaaksjon fra første stund. Det er en veldig viktig organisasjon, mener hun. For henne mer en solidaritetsorganisasjon enn en miljøorganisasjon. Nå ser hun fram til aksjonsdagen 24. mai, og håper oppslutningen blir like bra som den var forrige gang, 14. mars. – Det var en festdag, rett og slett. Jeg ble rent rørt. Ikke minst var det flott at vi var så mange besteforeldre med!

Wenche Dorothea Haukland på Torgallmenningen 14. mars.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*