Hva vil vi ha? Klimahandling!

se ikke hører ikke
HVA VIL VI HA? EN SIKKER FRAMTID! NÅR VIL VI HA DET? NÅ! Illustrasjon ved Ola Dimmen.

«Kok kaffe, ikke klimaet!» – lød det taktfaste ropet fra hundrevis av barn og unge på Bragernes torg i Drammen sist fredag. Elisabeth Briseid fra Besteforeldrenes klimaaksjon slapp samtidig til med en kronikk i Drammens Tidende, der hun skriver at «skoleelevene gjennomskuer dobbeltspillet Norge driver med når vi vil redde klimaet og samtidig fortsette med oljeutvinning».

Over hele landet har barn og unge streika med krav om en sikker framtid. – Det gjør inntrykk på alle, sikkert også politikerne, sier Elisabeth Briseid. Spørsmålet er om de forstår hvor hult det lyder når de gjentar seg selv om at «Verden trenger fossil energi» – eller at «Trapper vi ned i Norge, øker produksjonen andre steder».

Elisabeth synes det er sterkt og flott å oppleve at barn og unge marsjerer i gatene for retten til en trygg framtid. – I Drammen var det også ganske rørende at de inviterte oss til å holde en orientering om Besteforeldrenes klimaaksjon.

«Jeg vet ikke om det har skjedd noen gang før i historien, at skolebarn har streiket for å rope et varsko om at de voksne forderver grunnlaget for framtida deres.»  Berit Hagen Agøy, generalsekretær Mellomkirkelig Råd

BESTEFORELDRENE MED OVER HELE LANDET

Foran Skien rådhus 22. mars. Natur og Ungdom var arrangør. På sidelinja sto Redd Barna og Besteforeldrenes klimaaksjon og heia – og serverte pinnebrød til de unge. Programmet ble avslutta med allsang av Nordahl Griegs «Til Ungdommen».

Også i Tromsø stilte Besteforeldrene opp foran rådhuset sammen med streikende skolebarn 22. mars. Kongsbakken videregående skole-elever innledet med å istemme “Å Skjebne, O Fortuna!” fraCarmina Burana, akkompagnert av mektig slagverk.

I Haugesund var besteforeldrene aktive og støttet de unge på alle vis så mye vi kunne, både med forberedelsene og på selve streikedagen 22. mars, forteller Ståle Pedersen. – Etterpå var vi med og ryddet demonstrasjonsplassen. For det må også gjøres.

«Siste sjanse nå, så sjappa på!» Glade barn og besteforeldre i Spikersuppa foran Stortinget 22. mars, sammen med 10-15 000 begeistrede, hojende, ropende og syngende skolestreikere fra hele Oslo.

I Bergen tjuvstarta klimaopprørske ungdommer, og arrangerte allerede 15 mars en kjempedemonstrasjon med 4-5000 som marsjerte rundt Lille Lungegårdsvann. 40-50 besteforeldre var med som vakter.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*