Sammen for klima

kristin aspelund ungdom 1

Vil besteforeldrene i Oslo stille like ivrig på skolestreik-demonstrasjonen 22 mars, som de gjorde i Bergen? Det håper Kristin Aspelund (79), som sist fredag dro til byen og slo seg sammen med protesterende elever foran Stortinget. «FridaysForFuture» vil bare fortsette å vokse, tror hun. – Klimaproblemene ser jo ikke ut til å bli mindre. Og det er så viktig at vi eldre viser solidaritet med de unge!

Kristin Aspelund forteller:

På fredag streiket 1, 5 millioner ungdommer i 70 land. Svenske Greta Thunberg startet det som nå er blitt en global bevegelse. De streiker fordi de er bekymra for framtida og krever at de styrende handler, og gjør det som er nødvendig for å ivareta klimaet og det biologiske mangfoldet, ja selve livet på jorda.

Som mormor deler jeg ungdommens bekymring og støtter deres krav av hele mitt hjerte! Det ville jeg gjerne vise, og antok at det ville være noen streikende ungdommer foran Stortinget.

For å vise min solidaritet lagde jeg en plakat med teksten SAMMEN FOR KLIMA og dro til Oslo sentrum. Det var det bare noen få ungdommer på plass denne dagen. Det er jo logisk siden den organiserte storstreiken og demonstrasjonen er planlagt til fredag den 22.

De som var der satte likevel tydelig pris på at det kom en godt voksen og slutta seg til deres protestaksjon. Blant annet var det ei lita gruppe fra Foss og Elvebakken videregående skoler som ga uttrykk for det. Det var også et par streikende skoleklasser fra Møllergata skole der. De var ledsaget av sine lærere, og det er jo fantastisk!

Hittil har jeg registrert at det blir «FridaysForFuture» skolestreiker ca. 50 forskjellige steder rundt om i Norge den 22. mars. Min oppfordring til medlemmer i Besteforeldreaksjonen er:

Finn ut hvor og når på fredag den 22. mars ungdommen streiker og støtt dem!

Spre budskapet blant venner, på nettet og hvor du ellers finner det naturlig, slik at vi blir riktig mange med på sidelinjen den 22. mars – som Besteforeldrene i Bergen!

Fire tusen skoleungdommer marsjerte gjennom Bergen forrige uke. 50 godt synlige besteforeldreaktivister var et populært innslag.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*