Samarbeid gir resultater

sildoljen
Besteforeldreaktivist Ståle Pedersen i full gang med å redde miljøet. Her fra strandryddedag på Karmøy.

Torsdag 24. januar åpner klima- og miljøfestivalen som Besteforeldrenes klimaaksjon på Haugalandet har tatt initiativ til. Med på laget har de Framtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Forandringshuset og Øyo-biblioteket. Den norske kirke i Tysvær og de kommunale miljørådgiverne er også med. Det blir arrangementer en hel uke i Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner.

Klima, miljø og solidaritet
– Dette er et bredt klima-samarbeid som vi knapt har sett maken til på Haugalandet, i alle fall sett i sammenheng med at dette har skjedd i løpet av kort tid, sier Ståle Pedersen og Liv Samuelsberg fra Besteforeldrenes klimaaksjon til Karmøynytt.

Det er mange slags festivaler i vår region – jazz, blues, rock, film og bokfestival, forteller Pedersen. Og alt dette er flott og viktig! Men vi mener at denne nye klima- og miljøfestivalen vår er den viktigste – fordi det er noe mer enn underholdning og hygge for stunden og øyeblikket. Den gir holdninger og engasjement og perspektiv for framtida og for våre etterkommere.

Vi er enige om at vi vil satse på at dette skal bli en årlig festival. Før det er gått for lang tid, vil vi samles for å evaluere – og håper vi, med entusiasme begynne å planlegge den neste. Noen av oss håper også at vi skal ta med «solidaritet» i temaene for festivalen..

Vi må ta et skritt om gangen, også økonomi spiller en rolle, sier Ståle Pedersen. Men det å fokusere på dem som har minst, og på rettferdig fordeling, synes vi er viktig – det er jo de fattigste som blir først og hardest rammet av de globale klimaendringene.

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Steinar Rundhaug | 22.01.2019

  Og neste år har vi nok enda flere til å være med og «dra lasset.»

 2. elisabeth tveter briseid | 22.01.2019

  Gratulerer, Haugalandet! Strålende at Klimafestivalen §112 «sprer seg»! Flott program! Her i Drammen er vi i farta for femte år på rad og har ikke tenkt å gi oss. Besteforeldreaksjonens folk er viktige i realiseringen av festivalen, sammen med andre gode krefter.

 3. Oddbjørg Langset | 06.01.2020

  Også i Molde er vi i gang – og har trykt vårt felles program:
  https://1drv.ms/b/s!AkmV5BixNwa6gedMn8R3XmIw4xfN4A?e=239u6l
  Mere tekst og bilder om hvert spennende arrangement, kan du se på vår FB-side og Klimafestivalen112.no.
  Vh fra styret v.Oddbjørg Org. nr. 917638950

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*