Godt i gang i Grenland

åpning festival grenland
Fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer (KrF) åpnet Klimafestivalen. Foto: Brita Helleborg

I går gikk startskuddet for Grenland klimafestival, i DuVerden vitensenter i Porsgrunn. Fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer holdt åpningstalen, der han la vekt på betydningen av Grunnlovens §112 – miljøparagrafen, og at de unge tilstede i salen er viktige for fremtiden. Han ble fulgt av Anders Wahl som forklarte og demonstrerte fysikk og energi med futt og fart og mye latter og moro for de 100 frammøtte.

Anders Wahl viser hvordan en badehette med vann «trer seg selv» nedover hodet på en gutt. Foto: Brita Helleborg

Arrangører av festivalen av Besteforeldrenes klimaaksjon i samarbeid med Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Fagforbundet. Til helga fortsetter det med humlekasse-verksted for hele familien. Deretter går det slag i slag med varierte arrangementer gjennom hele måneden fram til avslutningen med klimagudstjeneste i Skien kirke 27. januar.
– Det er fint å være i gang, sier Brita Helleborg, lokallagsleder i Besteforeldreaksjonen med tro på at Klimafestivalen er et viktig tiltak. Klimaproblemene løses ikke bare av eksperter og politikere. Bred folkelig deltaking er avgjørende. Særlig gledelig er det å se interessen hos barn og unge – det er jo dem og deres framtid dette dreier seg om, først og fremst.

Program for Porsgrunn og Skien

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*