Alt bedre enn ingenting

vogt dagsavisen

Anne Cathrine Vogt. Foto: Pernille Vestengen / Dagsavisen Fremtiden

– Det nytter hvis vi er mange nok, sier advokat Anne Cathrine Vogt til Dagsavisen Fremtiden. Hun er koordinator for Klimafestivalen i Drammen som begynner i morgen. For de mismodige har hun et klart budskap: – Det er ikke sikkert vi klarer å snu utviklingen helt, men alt er bedre enn ingenting. Tre graders temperaturstigning er bedre enn fire, for å si det sånn – og to er bedre enn tre.

Vogt er forbannet over tregheten hos beslutningstakerne, og synes klimabevegelsen går for stille i dørene. – Jeg deltok på en demonstrasjon foran Stortinget, der Høyres Stefan Heggelund fortalte om «tidenes mest klimavennlige budsjett», selv om det bare er gjort noen ubetydelige endringer i så måte. Siden vi er så jævlig høflige her i landet, var det likevel bare så vidt noen buet – litt.

I år er det femte gang klimafestivalen går av stabelen i Drammen. På arrangørsiden finner vi Naturvernforbundet, Besteforeldrenes klimaaksjon, Den norske kirke, Drammen kommune – og en hel rekke andre. Se brosjyre Klimafestivalen

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

1kommentar

  1. María M. Brekke | 8. jan 2019

    Jeg synes Anne Cathrine er en modig dame som tør å snakke om det regjering vil slippe å si rett fram.
    Håper mange blir inspirert av sitt budskap og vil virkelig gjøre noe konkret. Vi må huske at forandringen begynner med hver av oss.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*