Alt bedre enn ingenting

vogt dagsavisen
Anne Cathrine Vogt. Foto: Pernille Vestengen / Dagsavisen Fremtiden

– Det nytter hvis vi er mange nok, sier advokat Anne Cathrine Vogt til Dagsavisen Fremtiden. Hun er koordinator for Klimafestivalen i Drammen som begynner i morgen. For de mismodige har hun et klart budskap: – Det er ikke sikkert vi klarer å snu utviklingen helt, men alt er bedre enn ingenting. Tre graders temperaturstigning er bedre enn fire, for å si det sånn – og to er bedre enn tre.

Vogt er forbannet over tregheten hos beslutningstakerne, og synes klimabevegelsen går for stille i dørene. – Jeg deltok på en demonstrasjon foran Stortinget, der Høyres Stefan Heggelund fortalte om «tidenes mest klimavennlige budsjett», selv om det bare er gjort noen ubetydelige endringer i så måte. Siden vi er så jævlig høflige her i landet, var det likevel bare så vidt noen buet – litt.

I år er det femte gang klimafestivalen går av stabelen i Drammen. På arrangørsiden finner vi Naturvernforbundet, Besteforeldrenes klimaaksjon, Den norske kirke, Drammen kommune – og en hel rekke andre. Se brosjyre Klimafestivalen

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. María M. Brekke | 08.01.2019

  Jeg synes Anne Cathrine er en modig dame som tør å snakke om det regjering vil slippe å si rett fram.
  Håper mange blir inspirert av sitt budskap og vil virkelig gjøre noe konkret. Vi må huske at forandringen begynner med hver av oss.

 2. Britt Marryan Carlsson | 18.06.2019

  JEG ble pensjonist i fjor. 6+7 = 13 pubertetspensjonist alså.
  jeg var tidlig protestant! den store skidagen på skolen med gull og sølv og bronse, tok for all framtid ifra meg konkuranseinstinktet. Jeg kunne ikke forstå at bare dem med de beste karakterer skulle få studerere videre osv… Hvorfor skal noen ha råd til å forsikre seg i alle ender og bauger mens mange ikke har råd til det i det hele tatt?
  De har blitt flinke til å sno seg.. alle dem som visste å ta seg fram. men jeg er ikke særlig imponert. Vi er godt lurt hele gjengen.. og framskritta vil vise seg å slå tilbake.
  jeg vil være med å trekke i NØD BREMSEN! den Posttreumatiske stressen blomstrer i protesten sammen med ungdommen. Grunnlovs § 112.. den kan vi stå på å kreve rett til Natur og Naturligvis! skal vi ha den i nærområde!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*