Bort med unnfallenhet!

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  søndag 13. jan 2019
 • AV:
  Redaksjonen
mood
Robert Mood er pensjonert generalløytnant og ble i 2017 valgt som president i Norges Røde Kors. (Foto fra Røde Kors nettsider)

«Du og ditt team fremstår som gårsdagens svar på gårsdagens utfordringer», skriver Røde Kors-leder Robert Mood i en «Kjære Erna»-artikkel i Morgenbladet, om regjeringens klimapolitikk. «Det er NÅ du har posisjon til å vise at du bærer ansvaret på alles vegne. Det er NÅ du kan velge om våre barn i fremtiden skal huske deg som statsministeren som så utfordringene i øynene og satte ny kurs.»

Gode foreldre vet godt at våre barn lærer lite av det vi sier, men mye av det vi faktisk gjør (…) Hvis vi vrir oss bort fra realitetene med elegante bortforklaringer, lærer våre barn at det er smartere å late som om utfordringene ikke finnes enn å se dem i øynene.

Når du sier at du vil «skjerpe målene slik at Norge gjør ‘vår del’ for å unngå farlige klimaendringer», mens du styrer etter 13 prosent utslippskutt i klimagasser frem mot år 2030, sier du en ting og gjør noe helt annet. Du sier at barna kan være trygge og ber oss voksne lage flere barn til en trygg fremtid, mens du velger å sette kursen rett inn i de farlige endringene.

Les hele artikkelen i Morgenbladet 12. januar:
https://morgenbladet.no/ideer/2019/01/kjaere-erna-solberg-med-vennlig-hilsen-robert-mood

Spre klimavett,
del denne saken!

10 kommentarer

 1. Finn Bjørnar Lund | 13.01.2019

  Klar og vel formulert tale !

 2. Kristin Aspelund | 13.01.2019

  Nå er jeg spent på hva som kommer ut av Ernas regjeringsforhandlinger. – Vil endring av abortlov og innvandring være hovedsakene, mens klimautfordringen og situasjonen for naturmangfoldet blir neglisjert av henne, slik det ble i nyttårstalen?

 3. Christian F. Holst | 14.01.2019

  Meget klar, tydelig og saklig tale fra Robert Mood! Budskapet er ikke til å misforstå:
  Om bord på ei skute ville det blitt ropt: «Skuta er lekk, alle mann til pumpene!» Dette innlegget må vi spre rundt oss så godt vi kan. Gadd vite hvorfor det ikke ble trykket i Aftenposten. Etter §112 siste del om statens plikt til informasjon til folket, er det regjeringes plikt å sørge for at Moods og liknende innlegg gjøre alment kjent.

 4. Sigrid Nesje | 14.01.2019

  Delt på Facebook!

 5. Synnøve Torgersen | 15.01.2019

  Tusen takk for at dere ga oss tilgang til dette meget presise og velskrevne innlegg av R. Mood.
  Hilse Synnøve Torgersen.

 6. Jan Tore Gundersen | 15.01.2019

  Flott skrevet og linken er videreformidlet.
  Tror at Kjære Erna godt kunne vært byttet ut med Kjære Jens, dessverre!
  🙂 jt

 7. Hans Peder Vibe | 15.01.2019

  Robert Mood treffer midt i blinken! Statsministerens unnfallenhet har etterhvert blitt et kjennetegn på hennes talemåte og handlingsmønster.

 8. Torgeir T. Garmo | 15.01.2019

  Tenk om Erna Solberg i staden for å appelere til eigen egoisme om å få fleire barn for å berge pensjonane våre hadde sagt noko slikt som det Robert Mood skreiv !
  Dessverre er det slik at kvar ny nordmann skal forbruke 75% fleire ressursar enn gjennomsnittet på ei Jord der folketalet nå aukar med 82 millionar i året. Men det skal nok meire politisk mot til å nemne koplinga mellom folketal og klimaendringar enn vi kan forvente frå ein statsminister.

 9. Gunnar A Kajander | 15.01.2019

  Takk Robert Mood for ditt tydlige budskap. Det behøves som en vekker både til politikere og andre makthavere som på ideologiske grunner ikke vil ta inn over seg både de faktiske og moralske konsekvenser av klimautfordringene. Veldig bra, jeg har delt den på facebook.

 10. Imagine ((B.G.Thodesen))!!! | 19.01.2019

  En melodi som er blitt klassiker: Imagine/John Lennon. Ting tar tid TTT. Jeg mener/tror Erna Solberg har tålmodighet og utholdenhet. Hun er et rolig og velbalansert medmenneske, som ikke tar forhastede beslutninger. Det liker ikke nåtidens mennesker som liker best harde konfrontasjoner og raske svar. TTT. Hun lytter og kan noe om tese og antitese som gir utslag i syntese og hypotese.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*