Maner til lokal klimakamp

Briseid Fremtiden
Foto: Kenneth Lia Solberg / Fremtiden Dagsavisen

Besteforeldrenes klimaaksjon har sendt brev med klimapolitikk-forslag til alle lokale partilag i Buskerud. I klimapolitikken kan kommunen være en viktig aktør, understrekes det. Til avisen Fremtiden i Drammen sier Elisabeth Briseid at det nå er klart for de fleste at vi står i en miljø- og klimakrise. Hun minner om den nye rapporten fra FN som viser hva som kan skje om vi ikke handler raskt og effektivt.

Elisabeth Briseid har selv ni barnebarn i alderen to til 20 år, forteller hun til Fremtiden. – Det er svært viktig for meg å gjøre noe nå, så jeg kan se barnebarna i øynene. Jeg utfordrer alle besteforeldre til å bli med på denne dugnaden.

«De neste 10 årene er avgjørende for menneskehetens klima-snuoperasjon», heter det i brevet som er sendt til partienes programkomiteer. Politikkforslagene er delt inn i fem hovedpunkter med flere konkrete underpunkter for hvordan dette kan gjennomføres:

 • Skape en gjennomføringskraftig lokal klimadugnad
 • Få ned klimagassutslippene i kommunen
 • Bidra til et grønt skifte i det lokale næringslivet
 • Eliminere finansiell risiko skapt av den globale klimaomstillingen
 • Redusere klimarisiko gjennom klimatilpasning.

«Ved å ta med disse punktene i partiprogrammet, blir dere med i den globale dugnaden for å begrense global oppvarming til 1,5 grader – for å unngå klimakatastrofen som 3-4 grader oppvarming vil innebære», skriver Besteforeldrene til politikerne.

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Kristin Aspelund | 02.11.2018

  Flott innsats, Elisabeth !

 2. Gunhild Ramm Reistad | 02.11.2018

  Flott, jeg har nettopp meldt meg inn.

 3. Gro Nylander | 02.11.2018

  Flott, Elisabeth! Slike avisoppslag vekker ikke bare folk flest, men også politikerne til dåd, – får vi tro.

  God ide om BKA får beskjed om alle lokallag som gjør/har gjort dette, så man kan kontakte lokalavisa. Asker og Bærums Budstikke har f.eks. sagt at vi må si fra når det skjer noe lokalt. De var misunnelige på BKAs bom-aksjon i Oslo, og kunne ikke skjønne hvorfor vi ikke hadde vært på banen da det var kjør sakte-protest fra Sandvika til Oslo.

 4. elisabeth tveter briseid | 03.11.2018

  Når vi på grasrota gjør noe à la dette her, skal vi ikke være beskjedne. Vi har jo verdens mest presserende anliggende. Det er bare å kontakte lokalavisa og spørre om dekning.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*