Landsmøtet er i gang

forsamling
Bergen 22-23 sept: Engasjerte besteforeldreaktivister fra hele landet samlet til idédugnad.

Første dag av landsmøtet i Besteforeldrenes klimaaksjon er unnagjort. 80 ‘concerned grandparents’ fra Tromsø i nord til Kr.sand i sør er samlet i Bergen. Det viktigste som skjedde i dag var at Steinar W. Christensen ble valgt som ny leder av organisasjonen. I morgen blir det workshop og idédugnad: – Hvordan når vi bedre fram med det vi har på hjertet, hos folk flest, i media og blant politikere?

Selveste ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Person, tok seg tid til å komme og åpne landsmøtet. I en engasjert appell oppfordret hun Besteforeldrene til å bli enda mer krevende pådrivere. – Det trengs, for som dere vet, det finnes nok av krefter som vil hindre oss i å gjøre vår del av den globale klimajobben.

Musikant og miljøaktivist Gabriel Fliflet vakte begeistring med en forrykende åpningskonsert i Besteforeldrenes ånd. Her synger han om «vår indre partisan» som vi må mobilisere for å redde verden fra de destruktive truende kreftene.

Dagens hovedforedragsholder var fysiker og filosof Ragnar Fjelland. I foredraget «Hvordan skaper vi fred med naturen» advarte han ikke minst mot troen på at ny teknologi er løsningen. Ofte betyr ny teknologi flere og uforutsette nye problemer. Klimakrisen er del av en større krise i forholdet mellom menneske og natur, mente han. Det gjelder å ikke se for isolert på dette.

Anders Bjartnes fra Norsk Klimastiftelse snakket om risikoen et oljeland som Norge løper ved å fortsette å ignorere vitenskapelige advarsler. – Det kan bli dyrt for Norge, som bl.a. må forberede seg på framtidige erstatningssaker.

En av dem som jobber med med å flytte samfunnet vårt mot en bærekraftig fossilfri framtid, er klima- og naturressurssjefen i Hordaland, Sølve Sondbø. Blant de tingene han stolt trakk fram, er fylkets satsing på el-ferjer.

POPULÆRT LEDERVALG: Steinar Winther Christensen innrømmet at han var i tvil da han ble spurt om å stille som ny leder. – Jeg sa ja, fordi jeg tror vi er en viktig organisasjon. Jeg har også lyst til å bidra med optimisme og tro på at det nytter, sa den tidligere forsvarsadvokaten.

Thelma Kraft er lokallagsleder i Bergen. Hun var synlig lettet og glad over at landsmøtet endelig er i gang – med rekordoppslutning fra hele landet.

Klare til festmiddag med torsk og rødvin. Men først allsang med Ola Dimmen, naturligvis: – ALLE BARN SKAL ARVE JORDA! Foto: Anne Grete Torwick

Mange deltok på byvandringen fredag kveld. Vind og regn minnet deltakerne om at de endelig var kommet til Vestlandets hovedstad.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Steinar Høiback | 23.09.2018

    Gratulerer med vel overstått årsmøte og lykke til med morgendagens økt.
    Gratulerer så masse til Steinar Winther Christensen som skal lose skute trygt fremover og mot stø klimakurs.
    Takk for fine bilder og reportasje, antar det er Halfdan som skal takkes.
    Alt godt til dere alle.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*