Kringsatt av ungdom…

180907 BKA+NU (5)

… men slett ikke av fiender! BKAs markering utenfor Stortinget fredag 7. september smeltet sammen med Natur og Ungdoms skolestreik for miljøet. Omlag tusen norske skoleungdommer streiket for å demonstrere mot regjeringens klimapolitikk. De ville følge eksempelet til den svenske 15-årige Grete Thunberg som har streiket i snart en måned utenfor Riksdagen for å få klimaspørsmål inn i valgkampen.

Før ungdommen kom hadde besteforeldrene samarbeidet med Natur og Ungdom og flere i en annen sak: De delte ut en løpeseddel  mot en tredje rullebane på Gardermoen. Dette var i forkant av stormarkeringen utenfor Stortinget lørdag 8. september.

BKA delte ut det positive, ‘Verdens beste nyheter’ og det negative, Nei til en tredje rullebane på Gardermoen.

Noen opplevde at det var tungt å dele ut løpeseddelen vår denne gangen. Flere kom med motargumenter, eller de uttrykte avmakt – det er for sent å protestere! Men landbruks- og matminister Bård Hoksrud tok imot en løpeseddel med et smil. Kanskje den kan få ham til å tenke på all matjorden som vil forsvinne, hvis rullebanen bygges?

I tillegg til løpeseddelen var barnevognen som hadde gjort runden i Arendal for en måned siden, fylt med en spesiell avis med ‘Verdens beste nyheter’ Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Spire, Changemaker og SAIH for å fortelle om det positive som skjer rundt om i verden .
(www.verdensbestenyheter.no).

Svenske Grete Thunberg (15) har inspirert norsk ungdom til å streike for å få politikere til å tenke på deres fremtid.

Ca 100 ungdom møtte opp utenfor Stortinget etter initiativ fra Natur og Ungdom.

Eidsvolls plass: Der generasjonene møtes.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*