Takk for denne gangen!

linda arendal

Årets Arendalsuke er over og gjengen med besteforeldreaksjonister vel hjemme. – Vi forlot Arendal med en følelse av å ha vært med på noe stort og oppbyggelig, og med mange klimasanger klistret på hjernen, sier Linda Parr fra Oslo. Sammen med trubadur Ola Dimmen fra Trondheim holdt hun i trådene og sørget for at besteforeldre-koret fikk komme til med budskapet sitt, på gata og ved ulike arrangementer.

Med sang!
Vi var en gjeng på opptil 16 aktivister fra mandag til og med onsdag, forteller Linda. Vi hadde faste møtetider og konkrete avtaler med å opptre med sang på stands og ved oppstart eller avslutning av møter. Det ble 15-16 sangopptredener i løpet av de tre dagene. Blant annet på Broen til framtiden-møtet om rettferdig omstilling, foran Mediabåten, ombord i Kirkebåten og på båten til Greenpeace før møtet om havet med Jonas Gahr Støre.

«Men når framtida treng deg, og jorda vår skal leve, og barna dine trur på det du gjør.
Då skal vi stå her i kampen for klima og kreve at framtida for barna aldri dør.»

Folk stoppet opp, fotograferte og tok imot løpeseddel og vervebrosjyre. To fra gjengen vår sto alltid og delte ut materiell mens vi andre sang. Barnevogna med jordkloden og fossile flammer fikk mange, spesielt barn til å stoppe opp og fundere på hva det kunne bety. Og vi forklarte etter beste evne.

Brå slutt
Ved oppstart mandag var jeg på arrangørkontoret og forklarte at vi skulle rundt i gatene med barnevogn og synge der vi fikk oppdrag. Det var greit, fikk jeg inntrykk av. Men da vi sang på standen til MDG onsdag, ble vi stoppet! En fra arrangørene kom og ga beskjed om at standsene ikke fikk ha musikk! De hadde også stoppet Kulturskolen i Arendal som hadde en dyktig blåsekvartett av unge utøvere og en enda yngre fiolinist som sto og spilte på et gatehjørne.

Jeg var nokså overrasket over dette, må jeg si. Det virker jo også litt firkanta. Men heldigvis for oss var det onsdag det skjedde, helt på slutten av vår innsats. Vi synes vi fikk gjennomført våre Arendal-stunt med stort hell. Suksesskriteriene var å ha med trubadur og forsanger Ola – som vanlig! – og en som organiserte i forkant og fungerte som leder underveis. Det vil si meg selv denne gangen.

.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Brita | 23.08.2018

    Det var et fantastisk gjeng som var ute i gatene og sang. Det var oppløftende å møte dere.Br

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*