Den store samtalen i Arendal

Willoch snakker

Arendalsukas viktigste møte fant sted i Trefoldighetskirken 14. august, dit Kåre Willoch og Erik Solheim var kommet for å tenke høyt om de globale utfordringene, med klima i første rekke. Willoch formante skeptikerne: «Jeg vil spørre deg, – tror du at huset ditt kommer til å brenne? Svaret er nei. Men du tegner jo brannforsikring? Ja, selvfølgelig. Sånn er det også med klimapolitikk. Er det risiko for at mennesket påvirker klima, så er den risikoen så fatal at vi er nødt til å gjøre hva vi kan.»

Tidligere statsminister Kåre Willoch var blant dem som i 2006 var aktivt med å stille seg bak oppropet «Besteforeldre krever en ansvarlig klimapolitikk». Tidligere SV-leder Erik Solheim er i dag sjef for FNs miljøprogram. Samtale-leder er Anne Grosvold, kjent fra NRK.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Hallvard Stenevik | 21.08.2018

    En meget interessant diskusjon som samtlige politikere og avisredaksjoner bør ta seg til å se og lytte til..

  2. Lars Birkelund | 21.08.2018

    «Det er et veldig sterkt behov for at Vesten også ser sin egen politikk i et kritisk lys og begynner å etterleve sine egne prinsipper…………..Vestlige makters inngripen i Midtøsten er en vesentlig årsak til katastrofene…………Gang på gang har vestlige makter opptrådt at arabiske folkeslag må føle at disse europeerne og amerikanerne ikke er våre venner». (Kåre Willoch).

    Slik kan politikere prate når de ikke lenger har ambisjoner om makt.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*