Jorda skal leve!

180814 kirkeskipet (4)
"ALLE BARN SKAL ARVE JORDA" Tekst: Ola Dimmen. Mel: Ludwig van Beethoven. Linda Parr til høyre i bildet, med jordklode.

«Jorda skal leve, jorda skal leve / Jorda skal lev’ i millioner av år!» «Klima, klima! Vi må ha natur og klima!» Budskapet er klart og enkelt i Ola Dimmens klimasanger, som dette året utgjør hovedinnholdet i Besteforeldreaksjonens innsats i Arendalsuka. – Det virker som folk synes om det vi står for og måten vi gjør det på, sier oslolagets leder Linda Parr, som selv liker å synge. Tirsdagen bød på flere invitasjoner til å opptre foran stands og ved ulike arrangement.

Øvelse gjør mester. BKA-koret varmer opp på hovedscenen mens Riksløven ser på.

Aftenposten inviterte koret til å synge foran Mediabåten.

Mens koret synger, får forbipasserende løpesedler.

– Dette paret var meget interesser, forteller Liv som snakket lenge med dem. – De var allerede godt orientert om saken, viste det seg.

 

 

 

 

 

 

Sangen gir kraft og optimisme. De røde hattene går om bord på kirkeskipet med jordkloden høyt hevet, fordi «Alle barn skal arve jorden». Koret var bedt om å synge før et møte på skipet.

 

 

Ett medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon trakk et stort publikum denne tirsdagen. Dette var i Arendal kirke, som rommer flere hundre mennesker, men likevel ikke hadde plass til alle som ville inn. Nå heter dette BKA-meldem Kåre Willoch, og han skulle samtale med Erik Solheim, med Anne Grosvold som møteleder. Samtalen gikk i dybden i flere av tidens viktige spørsmål, der de to var stort sett enige. Og Anne Grosvold utbrøt: «Jeg savner dere i dagens norske politikk!»

Sjef for FNs miljøprogram Erik Solheim er optimistisk for jordklodens fremtid på grunnav utviklinger i Kina og India

Hør BKA-koret synger «Alle barn skal arve jorda» på Kirkeskipet:

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*