Med barnevogn i Arendal

180813 Frivillighet (1)
Barnevogn med kokende jordklode. Installasjon ved leder av Besteforeldre-koret, Ola Dimmen (med gitar).

13 besteforeldre og en barnevogn har inntatt byen og vil sette sitt preg på gatene med sang og røde hatter de første par dager av Arendalsuka. På barnevognen er det en installasjon som visualiserer den ulykksalige sannhet, at jordkloden er i ferd med å koke. Korets første oppdrag var å synge da standen til Frivillighet Norge ble åpnet. Denne gangen har ikke Besteforeldreaksjonen egen stand i Arendal, men vil iblant låne den til Frivilligheten, der vi er medlem.

En dame fra Longyearbyen var så begeistret for budskapet at hun filmet sangerne. Imens drøftet Rune Gerhardsen og Steinar Christensen jordklodens fremtid.

Senere på dagen holdt organisasjonene bak Broen til framtiden – fagforeningene, miljøorganisasjonene, forskere og kirken – et debattmøte om «Rettferdig omstilling på norsk». Det var panelsamtaler først ved representanter for organisasjonene og deretter ved politikere fra Ap, Høyre, Venstre og SV. (Under den første samtale kom det frem at mørebiskop Ingeborg Midttømme er en av biskopene som er medlem av BKA.) Møtet ble avsluttet med en flammende appell fra Fagforbundets leder Mette Nord og mer sang av Besteforeldre-koret.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Anna Torwick | 15.08.2018

    Bra engasjement fra flotte folk!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*