Danske besteforeldre i støtet

danske bester 2
Klimaengasjerte danske besteforeldre vil prøve å "flytte på noget", etter forbilde fra de norske. Initiativtaker Annegrethe Jørgensen i midten.

Bedsteforældrenes Klimaaktion har nylig fått oppmerksomhet i Politiken: «Vi-er-den-generation-der-kan-vise-vejen-i-forhold-til-klimaet» – Vi har et momentum lige nu, også på grund af vejret, og det håber vi, at vi kan bruge til at få kampen mod klimaforandringer meget højere op på den politiske dagsorden, sier Annegrethe Jørgensen. For der er mange, som er bekymrede, og mange bedsteforældre, som er parate til at tage nye skridt for at sikre børnebørnenes fremtid.

Fra reportasje i Politiken 21. juli 2018:

«Vi ved godt, at vi er en privilegeret generation. Vi har været en del af en tid, hvor vi kunne købe, forbruge og rejse, som vi ville. Og nu sidder vi så her. Med alt det, vi har brug for og mere til. Men der er noget helt galt, og det er noget, vi har en forpligtelse til at gøre noget ved», siger Dorrit Olsen.

Bedsteforældrenes Klimaaktion vil være en stemme, der lægger pres på politikerne. «Vi kommer fra en privilegeret generation, ja. Men også fra en generation, der er vant til at kunne noget sammen», siger Annegrethe Jørgensen.

«Vi har overskud, har prøvet at tænke store tanker og realisere dem i fællesskab. Og jeg nægter at tro på, at vi alle sammen sidder og er tilfredse med vores gode pensioner og mulighederne for at rejse tre gange om året med det store CO2-aftryk, det efterlader. Jeg tror på, at vi er den generation, der kan vise vejen i forhold til klimaet, både fordi mange af os har et overskud, og især fordi vi deler en fælles bekymring for vores børn og børnebørns fremtid.»

Så efter norsk forbillede har Annegrethe Jørgensen gennem det seneste år samlet en lille gruppe af engagerede bedsteforældre, der ligesom hun selv har sat sig for at få klima på den politiske dagsorden og ind i samtalerne omkring de danske spiseborde.

«At skrue ned for vores forbrug. Enten ved selv at regulere det eller ved at bede politikerne gøre det for os i form af afgifter. Bedsteforældrenes Klimaaktion vil være en stemme, der lægger pres på politikerne. De har ført en utrolig henholdende og uambitiøs klimapolitik, så nu hvor der snart er folketingsvalg, håber vi på at kunne skubbe på i den rigtige retning», siger Dorrit Olsen.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Birthe Nielsen | 17.06.2021

    Ja, jeg vet om dem og skal kontakte dem i Danmark. Har hørt at der er samlinger foran Christiansborg hver torsdag morgen.
    Kampen fortsetter!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*