Sommerhilsen fra Asker

heldor 4

– Vet ikke om dette er noe å skrive om, men i hvert fall er bildet tatt ved inngangen i forbindelse med at jeg holder en kunstutstilling av min bestefars bilder og malerier i Selvikvillaen i Vollen i Asker, står det i en epost redaktøren fikk fra Margaret Heldor, som fortsetter: – Som du ser, går overskuddet til Besteforeldrenes klimaaksjon. Vet ikke om det blir så veldig stort, men i hvert fall blir pengene på sparegrisen sendt videre. Mange har forsynt seg med brosjyren vår.

Utstillingen av bildene til amatørkunstneren Axel Martinius Erichsen (1883-1965) har barnebarnet Margaret kalt «En sommergjest». Den varer varer til 15. juli, med åpningstid hver dag kl 12-16. Den gamle Selvikvillaen forvaltes av Asker museum og er en populær møteplass for organisasjoner, enkeltpersoner og frivillige, forteller hun. Det er mulig å komme seg dit ved ta båt fra Aker brygge og Drøbak lørdag og søndag. – Jeg har hatt besøk av skoleklasser og en barnehage. Vi har sunget «grønne sanger» og barna sang med nesten fra første stund på «Oldemora mi», som jeg har laget teksten til. Her kommer refrenget:

Oldemora mi er 84 år,
hun er så snill og grei
og har no`n gråe hår.
Hun sier alltid det:
«Husk å rydd opp etter deg.
Da blir det fred på jorda,
er hils`nen i fra meg.»

Margaret Heldor bor på Beitostølen og er med i den lokale gruppa av Besteforeldrenes klimaaksjon. Hun har bakgrunn som lærer og skoleleder, og har arbeidet med «Syng og lær»-prosjekter for bedre og mer lystbetont læring. I forbindelse med utstillingen i Asker har hun laget en egen video. Her kan du se mange av Axel Martinius Erichsens sommerlige malerier, og litt fra hans liv. Han var ellers mest kjent som sjakkspiller og ble norgesmester i 1922.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Oddbjørg Langset | 23.06.2018

  Imponerende – og aldeles noe å skrive om!
  Her i Molde håper vi/miløorganisasjonene på at mange interesserte vil ha BKA-brosjyrene våre – for vi har vunnet gratisboden under Jazzfestivalen – og skal fylle den med «liv og røre» i uke29. Vh Oddbjørg – da blir det fred på jord!

 2. Anne Andersson | 01.07.2018

  Kreativ og fin måte å spre informasjon om BKA på synes jeg..

 3. Elisabeth Tveter Briseid | 01.07.2018

  Så flott å promotere Besteforeldrenes klimaaksjon på denne måten!

 4. Margaret Heldor | 04.07.2018

  Takk for hyggelige tilbakemeldinger, og i tillegg har det vært veldig morsomt.
  Jeg er også forundret over at barn er så raske med å lære en sang når vi voksne kan den utenat. Både kunst og sang gir støtte når et viktig budskap skal formidles.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*