Besteforeldrene på Nordre

Arktis rangle 2
Besteforeldrenes Arktis-kor på Nordre gate i Trondheim. Foto: Anne Grete Torwick

«Besteforeldrene på Nordre» er blitt et begrep i Trondheim. Der dukker de opp rett som de er, på gata med sine plakater og bannere og løpesedler – og ikke minst med sine fengende og muntre sanger, som ofte har ganske hardtslående politisk innhold. Men når de blir presentert i siste nummer av Strindheim kirkeblad, legger de vekt på at Besteforeldrenes klimaaksjon er åpen for alle, også for dem som ikke kan tenke seg å være med og stå på gata eller synge.

I artikkelen blir det fortalt om hvordan Besteforeldreaksjonen ble stiftet for mer enn ti år siden, av en bestefar «som hadde sett seg lei på forsøpling og oljesøl», og som mente den eldre generasjon har plikt til å gjøre noe med problemene og rydde opp etter seg.

– Og hva gjør vi så for å åpne både egne og andres øyne for hva som er i ferd med å skje rundt oss?

Her i Trondheim er vi så heldige å ha tidligere musikklærer Ola Dimmen, som lager sanger og spiller gitar. Han har laget sanger som «Vi må ta klimavalg», «Våkn opp, Erna!», «Den bakvendte oljevisa» og «Sangen for barna».

Ved siden av å vekke folk med sang har vi møter med politikere, men avtaler også treff med små og store organisasjoner som er interessert i å gjøre noe for jorda vår.

Du finner oss på organisasjonens hjemmeside. Der kan du lese mer om alle aktivitetene på landsbasis og også lokalt. Kanskje du har lyst til å tegne medlemskap? Du kan støtte oss ved å være aktivt eller passivt medlem. Vi kan hver og én av oss – så absolutt bidra med noe for å gjøre verden bedre å leve i for oss selv og våre barnebarn!

Se hele artikkelen i Strindheim kirkeblad

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*