Velkommen til Bergen!

tone per
Blide besteforeldreaktivister på Torgallmenningen i Bergen, på aksjonsdag før stortingsvalget 2017. Tone og Per Svae.

Besteforeldreaksjonens landsmøte skal i år holdes i Bergen, i helga 22-23 september. Thelma Kraft er leder for lokallaget og gleder seg. – Selvsagt er det mye jobb, både med planlegging og gjennomføring av et så viktig arrangement. Men først og fremst er det kjekt å kunne ønske medlemmer fra hele landet hjertelig velkommen hit til oss og Vestlandet. Vi kan love et interessant og hyggelig opphold der du også kan bli bedre kjent med byen vår.

Det er bare å krysse av i kalenderen, jo før jo heller, oppfordrer Thelma. Faktisk er det mulig å melde seg på allerede. Påmeldingsskjemaet finner du her:
https://www.besteforeldreaksjonen.no/?event=landsmote-besteforeldreaksjonen-2018

– Vi skal holde til midt i «tjokkeste byen» som det heter på bergensk, på hotell Zander K. Der har vi også fått et gunstig tilbud for dem som vil overnatte. Dessverre har ikke Besteforeldreaksjonen økonomi til å dekke folks reiseutgifter. Men vi håper og tror folk tar det som en hyggelig tur over fjellet, eller langs kysten, eller hvordan de velger å komme hit. Bergen midt i september er ofte svært vakker – og bedre enn sitt rykte når det gjelder været. Hvis mange nok er interessert og velger å komme dagen før, har vi tenkt å ha en sammenkomst med en liten byvandring og annet.

Viktige deler av programmet er allerede på plass, kan Thelma fortelle. – Vi har valgt å åpne landsmøtet og sette tonen med et foredrag om verdigrunnlaget for klimakampen og Besteforeldreaksjonen. Her har vi vært så heldig å få tak i professor Ragnar Fjelland ved Universitetet i Bergen. Han har bakgrunn som fysiker og filosof og er kjent for sin formidlingsevne. Deretter går vi over til å presentere noe av alt det spennende som skjer innen fornybar- og klimasatsinger i vår del av landet. Mange har etterlyst omstilling fra oljeindustrien. Det skjer allerede.

Selve årsmøtet med blant annet valg av styre tar vi på lørdag ettermiddag. På kvelden blir det felles middag med festtale og det hele. Søndagen skal vi bruke til å diskutere oss selv – Besteforeldreaksjonens hvorfor, hva og hvordan. Vi er jo et nettverk av mange ulike mennesker, alt vi driver med er basert på hundre prosent frivillighet og aktiviteten må langt på vei være opp til den enkelte aktivist og gruppe. Men nettopp derfor er det også viktig å jobbe med identiteten vår – det som binder oss ihop og gjør oss til det ganske spesielle – og jeg tror betydningsfulle – innslag vi faktisk er i den norske klimakampen. Vi legger opp til et aktivt og deltagende landsmøte. Og hvis noen skulle lure på det – så ja, det blir massevis av sang og musikk også i Bergen, med Besteforeldreaksjonens kulturminister, Ola Dimmen fra Trondheim!

Thelma midt i bildet. «Folkets klimamarsj» i Bergen 20 september 2014.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 01.05.2018

    Vi gleder oss alt nå!
    Bergen blir et perfekt sted for landsmøtet!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*