For et renere miljø

aksdal 1

Det ble en kjekk ettermiddag og et veldig kjekt samarbeid med Frivilligsentralen og andre, sier Liv Samuelsberg i Besteforeldreaksjonen på Haugalandet, etter fredagens aksjon på Aksdal senter sør for Haugesund. – Det er jo slike steder vi må være hvis vi skal nå fram og få flere til å delta i arbeidet for et bedre felles miljø. Ikke minst hyggelig var det at tre ungdomskoleelever dukket opp og ble med oss. De har valgt et så flott valgfag som «Innsats for andre».

Alle kan bidra
Initiativet til den felles aksjonsdagen kom fra Tysvær Frivilligsentrals miljøgruppe som hadde med seg det interkommunale miljøverket og friluftsrådet. Også Aksdal Senterforening var positive. – Markeringa rettet seg særlig mot overforbruket av plast og plastforsøplingen, hvordan vi kan erstatte plast med andre materialer, osv., forteller Ståle Pedersen. – Dette er noe som engasjerer folk nå. Vi delte ut gjenbruksnett til dem som ville ha og ga informasjon om at det snart er sesong for strandryddedager der alle kan delta, store og små.

– Vi i Besteforeldreaksjonen delte som vanlig ut informasjon om klimautfordringene. Også her er det viktig å få fram at alle kan gjøre noe. All den skadelige plasten er jo faktisk også en del av fossil-problemet. En ganske stor prosentandel av verdens oljeutvinning blir brukt i plastproduksjonen og ender opp som vanskelig håndterlig avfall – ikke minst i havene våre der det representerer et av verdens raskest voksende miljøproblemer. Det er beregna at det kan være mer plast enn fisk i havet innen 2050 om dagens utvikling fortsetter.

Ståle sier som Liv at det var en svært hyggelig aksjon. – Jeg synes det var inspirerende å møte så mange interesserte mennesker som ga uttrykk for at de ønsker å bidra til å redusere farene med utviklingen vi er inne i nå.

Se også reportasje i Tysvær Bygdeblad.

Følg med på facebook-sida til Besteforeldreaksjonen på Haugalandet.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*