– Bedre å brenne enn å visne

Gro Nylander Bikuben
På Bikuben under årets klimafestival: Gro Nylander holder foredrag for mange frammøtte. Foto: Ivan Chetwynd

– Vi er jo stadig flere som kjenner på at det er ikke nok å elske barnebarna hvis vi ikke også prøver å bidra litt til at kloden blir OK for dem å leve på, sier nestleder i Besteforeldreaksjonen, Gro Nylander til VG lørdag. Avisen har tatt fram en gammel reportasje der hun får leve ut barndommens drøm om å bli ballerina. I dag drømmer hun om politikere som tør å ta avgjørelser som er viktige og riktige: – Solidaritet med fremtidige generasjoner, så olja får ligge der den er.

– Hvordan holder du deg så engasjert?

– Antagelig er jeg født aktivist. Jeg blir rasende over urett, selv om tonen oftest er mild. «Blid, men beinhard» het feministgruppen min en gang i tiden. Og slik er det vel fortsatt.

– Hva drømmer du om i dag?

– Modige politikere som tør å ta avgjørelser som i utgangspunktet er upopulære, men på sikt viktige og riktige. Et rettferdig samfunn, som er mindre opptatt av penger og vekst. Solidaritet med fremtidige generasjoner, så oljen får ligge der den er. Et syn på kvinner som likestilte og likeverdige, men med forståelse for den store forskjellen: Hun som bærer, føder og ammer, trenger større permisjonsrettigheter enn mannen for selv å komme seg og for å kunne gi barnet melk lenge nok. Mitt motto for årene som kommer? «Bedre å brenne enn å visne!» Det er nok å kjempe for …

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*