Solskinnshistorier i Bergen

solar lamp
Fra "Sunshine Stories": En ladbar lampe gir barnet mulighet til å gjøre skolearbeid på kveldstid.

I forbindelse med Klimafestivalen 2018 inviterte SPIRE og Besteforeldreaksjonen til en kveld der vi vendte blikket ut mot den store verden. Hele 50 bergensere fant veien en sen fredagskveld for å se dokumentaren «Sunshine Stories» – fortellinger fra den afrikanske landsbygda om solenergiens frigjørende kraft. Filmskaper Jill Johannessen fortalte om sine opplevelser i Afrika, mens Kai Grieg fra FN-sambandet holdt et foredrag om FNs bærekraftsmål.

Vellykket arrangement
Vi fikk bare gode tilbakemeldinger etter møtet, forteller Bjørghild des Bouvrie fra Besteforeldreaksjonen:  – “Hei. Flott med bilder og film!  Jeg syntes dette var et strålende arrangement!» –  Tankevekkende tema. Bra oppmøte og engasjement.»  –  “Hei, tusen takk for et svært vellykket arrangement og en fin kveld.” – «Gøy at folk engasjerte seg. Og filmene til Jill var helt topp – håper hun får vist dem mer!»

Også filmskaperen selv var glad: “Kjære Bjørghild, Tusen takk for at dere ga meg denne muligheten til å vise filmen. Superkjekt 🙂 og takk for gode tilbakemeldinger!»

Foto: Turid Heggland

Mer enn strøm
Solenergi gir ikke «bare» strøm. Solenergi forandrer og forbedrer liv, og utløser en rekke utviklingsfordeler blant den fattige delen av befolkningen. «Solskinnshistorier» gir innblikk i hvordan solenergi utløser nye økonomiske muligheter, bedrer jordbruksmetoder og øker matsikkerheten. «Jeg håper at seerene sitter igjen med et levende inntrykk av hvordan solenergi forandrer livene til folk på den afrikanske landsbygden og at den stimulerer til mer entreprenørskap og får flere investorer til å satse på solenergi», sier Jill Johannessen.

Se teaser : https://www.youtube.com/watch?v=pb7HLcBUk-k  

FNs bærekraftsmål
Bærekraftsmålene er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030, forklare Kari Grieg fra FN-sambandet i sitt foredrag. Parisavtalen og bærekraftsmålene viser en ny form for internasjonalt samarbeid. Disse to avtalene kommer til å prege verden de neste tretten årene, trodde han.

Les om FNs bærekraftsmål her: https://www.fn.no/Om-FN/FNs-baerekraftsmaal

Kai Grieg og Jill Johannessen. Foto: Bjørghild des Bouvrie

Web-serien/dokumentaren er laget for Energi og Klima (energiogklima.no) med støtte fra Den norske UNESCO-kommisjonen.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*